Tahón parkolsz? Van, ahol így büntetnek

2015.05.03. 06:37

Fehéroroszország sok szempontból Európa kevésbé irigyelt országai egyike. Hideg a klímája, a gazdasága gyengécske, a demokráciát csak hírből ismerik arrafelé, de egyvalamiben egész biztosan nagyon jók, ez pedig a durván szabálytalanul parkolók nevelése. Ez a szalihorszki audis sem valószínű, hogy még egyszer feláll arra a járdára.

A mázsás betontömbök közé szorított kombi csak egy az utóbbi időkben elszaporodott önkényes népnevelők áldozata közül. A fővárosban, Minszkben és környékén az utóbbi időben állítólag mozgalmi szintre emelkedett a szélsőségesen szabálytalanul parkoló autósok elleni fellépés. A módszerek változatosak a passzív, autó elé kukákat gurítós technikától a rongálásig.

A Fehérorosz honlapokon egész felkapott lett a téma mostanság, egymás után jönnek a mozgalmárok referenciái, mintha valami tényleg elindult volna. Ugyan Google fordítóval fordítva, de itt egy egész jó képes összefoglaló az érdekesebb esetekről, itt pedig az Állítsd meg a szarzsákot nevű társaságról írtunk, akik Oroszországban nevelik testi épségüket nem féltve a járdán közlekedő autósokat. Hiába na, kemény hely ez a kelet.