Meghágta a Porschét a Volkswagennel

2015.05.07. 06:11

Ez a veszélye, ha egy sportkocsi és egy hobbiterepjáró találkozik: az előbbi simán szolgálhat rámpaként az utóbbi számára. Ennek ellenére először látunk hasonlót, hogy a terepjáró egy parkolóházban álljon rá egy másik járműre. Állítólag pánikbalesetről van szó.

A VW Touareget állítólag egy hölgy kormányozta, aki attól való ijedtében, hogy túl közel ment a drága Porschéhez, így beletaposott. A fék helyett persze a gázba. A végeredmény: két autó egymáson. Azt nehéz megmondani, hogy a Porsche javítható-e – az orr-rész és a tető állapota alapján akár menthetetlen is lehet – de valószínű, hogy így is a VW tulajdonosa jár rosszabbul, hisz a Porsche tulajdonosának kárát nyilván fizeti majd a biztosító.

Van, aki a jelenség láttán rögtön a női sofőrökről szóló sztereotipiákat vette elő, de az az érzésünk, itt inkább arról lehet szó, hogy a VW-t nagyon tapasztalatlan sofőr vezette. Kínában nem ritka az ilyesmi, hisz autót Pekingben is csak a leggazdagabb réteg vásárol magának, viszont Kínában nem olyan rég létezhetnek egyáltalán gazdagok, azaz a friss autóhoz általában friss jogosítvány tartozik.