Szobrot bírságolt a rendőr

2015.06.24. 06:11

Erwin Wurm osztrák művész, aki hétköznapi tárgyak eltorzításával igyekszik meghökkenteni a közönséget. Készített már felfújt autót 911-es Porschéből, és repülő csészealjra emlékeztető valamit 924-esből, de ferdített el Renault 25-öst és többször is készített már falra felhajló hátsó felű teherjárműveket.

Egy ilyen kompozíciót helyeztek el nemrég a németországi Karlsruhe városában: egy vörös, platós MB-100-ast, amelyhez ezúttal görbe ponyva is jár. A rendszámot is fennhagyta a művész – talán ez téveszthette meg a közlekedési rendőrt, aki az ablaktörlő alá helyezett egy szabályos bírságcédulát, hisz az autó orra kilóg az úttestre. Persze az sem lehetetlen, hogy a helyi szerv trollkodásáról van szó, de ezt valahogy nehéz elképzelni.

Mindenesetre valószínűtlen, hogy bárki kifizetné a bírságot, hisz a látszat ellenére a jármű nincs forgalomban – a durván meghajlított alváz miatt nem is igen tudna önerejéből távozni.

(Frissítés: Úgy tűnik, a bírságcédula a hatóság művészi hozzájárulása volt a kompozícióhoz - legalábbis ők ezt mondják. A lényeg, hogy a cédulát ugyan kirakták, de a bírság-eljárást megszakították. Rendőr-humor, vagy utólagos maszatolás - ki tudja.)