Újraélesztené a Forma-1-es Hondát

2015.07.20. 17:07

Új gazdája feltámasztaná azt a Forma-1-es Hondát, amellyel még 2007-ben versenyzett Rubens Barrichello- akkoriban éppen Jenson Button csapattársaként. Az RA107-es kódnevet viselő gép egy évvel később, kisebb módosításokkal már a Super Agurinál teljesített szolgálatot.

Nagy általánosságban elmondható, hogy az árverésre bocsátott F1-es versenyautók jó eséllyel soha többé nem mennek versenypályára. Legtöbbjük kiállítási tárgyként végzi, motorjától, és egyéb fontos alkatrészeitől megfosztva. Aki tehát nem rendelkezik megfelelő forrásokkal és kapcsolatokkal, nem tudja egykönnyen működésre bírni ezeket az autókat.

Barrichello egykori Hondájáért 37 ezer fontot, azaz közel 16,5 millió forintot fizetett új tulajdonosa. Ez egy ilyen járműért nem is tűnik aránytalanul soknak, de ha azt is hozzátesszük, hogy sem motor, sem pedig kormány nincs benne, akkor azért rájöhetünk, hogy komoly vagyont kell még rákölteni, míg újra teljesen működőképes lesz.

A 2007-es idényben a brazil klasszis 18 versenyből 12-t teljesített ezzel a géppel, mintegy nyolcezer versenykilométert autózva. Eredetileg egy 2,4-es V8-assal szerelték, majd motorjától megfosztva szimulátorfülkeként használták. Most a tervek szerint egyedi építésű, háromliteres V8-ast kap.