2015.07.27. 11:58

A Vakáció sorozat a nyolcvanas évek igen népszerű vígjátékait adta. A Griswold család, Chevy Chase-zel és Beverly D'Angelóval a főszerepben bejárta az Egyesült Államokat és Európát is. Mindebben pedig a Wagon Queen Family Truckster fantázianevet viselő autó volt segítségükre, amely egy Ford LTD Country Squire kombin alapult. Bár külseje meghökkentő volt, mégis elhittük róla, hogy az a kor létező típusa.

A szériát idén feltámasztják, de ahogy már a főszerep sem a családfőé, Clark Griswoldé, hanem az évek során felcseperedett Rustyé, úgy az autót is lecserélték. A Tartan Prancer legalább olyan furcsa, mint elődje volt, erről azonban már kevésbé hinnénk el, hogy bármelyik gyártó sorozatban készíti.

A családi egyterűt egy albán reklám mutatja be. Ebből kiderül, hogy a külső kilincs gombnyomásra pohártartóvá alakul, a négy tükör segítségével pedig bármikor ellenőrizhetjük, hogy jól áll-e a hajunk. A hamutartót nem rejtették el túlságosan, az ugyanis a műszerfal tetején kapott helyet. Van továbbá ivókút, nyaktörő fejtámla és kivehető kormány is.

Mindezt egy olyan formába sűrítették bele, amelyről elsőre talán azt sem tudjuk megmondani pontosan, hogy éppen jön vagy megy. A filmet egyébként néhány nap múlva már be is mutatják az Egyesült Államokban. Mellékszereplőként feltűnik majd benne Chevy Chase és Beverly D'Angelo is, de a főbb szerepeket a Másnaposokból ismert Ed Helms, valamint Christina Applegate játsszák.