Nem annyira filléres neppertrükk a Rolls-Royce-tól

2015.07.30. 11:10

Akármennyire is drága és fényűző, egyszer még egy Rolls-Royce-ra is rá lehet unni, és el kell adni. A kevésbé tehetősöknek ez remek lehetőség, hogy élvezhessék a brit luxust, számukra kedvez a gyártó használt autó programjával, melynek részeként akár egy kézzel festett vonallal is feldobhatjuk autónkat.

Provenance Pre-Owned program persze nem csak ebből áll, mielőtt újra eladnák a használt modelleket, szigorú teszt-sorozatnak és felülvizsgálatnak vetik alá őket. Ha mindent rendben találnak, további testreszabási lehetőségeket is élhet a vevő. Mark Court, akinek kizárólag a Coachline – az autók oldalán végigfutó, nagyjából hatméteres vonal – felfestése a feladata, nem rég Varsóba utazott az angliai Godwoodból, hogy két használt kocsin is otthagyja kézjegyét. Maga a művelet autónként két óráig tartott, alig tovább, mint maga a repülőút.

Ahogy a videóból kiderül, akár Dubajba is elrepítik a szakembert és mókusszőr ecseteit, ha a vevő utólag festetné fel a vonalakat. Azt nem tudni, hogy mindez mennyibe kerül, de a használt Rolls-Royce-üzlet meredeken ível felfelé, tavaly már három számjegyű – ennél többet nem árulnak el - eladásokat bonyolítottak le, ám azt nem tudni, ehhez mennyi köze volt a vonalak felfestésének.