Bővült a Viper-gyűjtemény

2015.07.31. 06:13

A texasi Rauh házaspár különös hobbijáról legutóbb két évvel ezelőtt írtunk. Autógyűjteményük azért számít kimondottan szokatlannak, mert nem a márkák és típusok sokszínűségére törekednek, hanem egyetlen modell elkötelezettjei. Ez pedig a Dodge Viper.

Az első példányt még 2006-ban vették, bár az ötlet már az ezredforduló környékén felvetődött. Később aztán felpörögtek rendesen, hiszen 2013-ra már 65 autó volt a tulajdonukban. Mielőtt valaki egysíkú, unalmas házi gyűjteményre gondolna: ezek között vannak kupé-, kabrió-, valamint az SRT gyári tuningcég által felhergelt változatok is.

Azóta viszont eltelt további két év, Wayne és D'Ann pedig egyáltalán nem tétlenkedett. A napokban átvett két új autóval együtt már 79 darabosra bővült kollekciójuk. Természetesen kihasználták a márka személyre szabási lehetőségeit is, hogy minél egyedibb gépeket állíthassanak be a többi mellé. Ennek jegyében az egyik példány barna fényezést kapott fekete gyorsítócsíkokkal, a másiknál pedig a lila-ezüst kombináció mellett döntöttek.

Azt nem tudni, hogy mik a házaspár további tervei, de igazán stílusos lenne, ha a nyolcvanadik, jubileumi darab egy új ACR lenne, amelyhez ősszel juthatnának hozzá legkorábban. Mellesleg teljes autógyűjteményük nem csupán Viperekre szorítkozik: összesen mintegy 110 gépet tudhatnak magukénak, de a Dodge-okra a legbüszkébbek.