A rozzant Suzuki, a téglákból épült lopórámpa és a traffipaxos lebukás története

2023.08.09. 18:19

A Tolvajtempóban a Nicolas Cage alakította Memphis Raines-t a kocsitolvajok királyának hívták, és a film szerint valóban kiérdemelte ezt a felemás megítélésű titulust. De nem kell ahhoz Hollywoodig menni, hogy egy tolvaj izgalmas, akciódús és fordulatos sztoriját követhessük végig.

Lesz itt minden: lopórámpa, felderítés, kreativitás, balszerencse és Wagon R+: elmesélem a kismagyar valóság félnótás Memphis Raines-ének történetét, akinek bár semmi nem jött össze igazán, olyan sokáig és olyan kitartóan próbálkozott, hogy végül elkapták. Nem is akárhogy.

Először betört egy velencei autószerelő műhelybe, majd az őrbódéban felmarkolta három Renault kulcsát, de hosszas kutakodás után se találta meg kulcsokhoz tartozó autókat. Az első próbálkozás így tehát zajos siker nélkül zárult.

Azonban felcsigázta a telepen szomorkodó, rozzant Wagon R+, ami akku nélkül tengette a napjait, várva a csodát. Valószínűleg nem arra áhítozott, hogy elcsórják, de ki tudja. Végül a kulcsos csávót nem hagyta nyugodni a szebb napokat is látott Suzuki, így pár nappal később betört egy másik helyre is, ahonnan elmésen meglovasított egy akkumulátort, hogy később azzal tudja beröffenteni, majd eltulajdonítani a Wagon R-t.

A terv tehát kész volt, már csak egy drótvágó kellett, amivel utat nyitott a Suzuki előtt. Sőt, mivel csak úgy nem tudott volna kihajtani az autóval, a telepen talált téglákból eszkábált rámpát a feladathoz. Végre nála volt az vágyott Wagon R, aminek hiányzott pár kerékcsavarja és eleve javítás miatt volt ott. Nem a legdicsőbb zsákmány, azt valljuk be, de talán egyszeri sikerélménynek nem rossz.

A tolvajt megrészegítette a váratlan siker, így aztán egy Berlingót is meglovasított egy gárdonyi telephelyről. Legalábbis ezt gondolhatnánk, de a valóság az, hogy a Wagon R annyira gáz állapotban volt, hogy kellett helyette valami kevésbé rossz. Ez lett a Berlingo. Itt már könnyített volt a terep: volt benne akku, benne volt a kulcs, sőt, a telephely kapuja is nyitva volt. Mondhatnánk, hogy így bárki tud autót lopni, de ne legyünk ennyire szigorúak.

Sajnos emberünk nem csak tolvajnak volt tehetségtelen, remek stratégiai érzékével se halványította el Napóleon érdemeit. A Berlingóval ugyanis átrongyolt egy traffipax alatt, de az igazán érdekes talán nem is ez, hanem az, hogy a rendőrök felismerték. A lopórámpás, Wagon R-re és Berlingóra vágyó tolvajról ugyanis kiderült, hogy nem először próbálkozik ilyesmivel, így aztán pechjére egy törzszászlós (aki régebben elkapta) csípőből felismerte.

A Suzuki, amiről kiderült, hogy haszontalan - pedig külön lopott hozzá kerékcsavarokat is -, már korábban meglett, és hősünkre is hamar rátaláltak. A traffipaxos incidens másnapján már őrizetben ült Sz. Krisztián, aki elmesélte a rendőröknek, hogy külföldi munkavállalás miatt akart mindenáron autóhoz jutni. Most felelhet a tetteiért, pedig külföldre mehetett volna vonattal is, és a bliccelésért biztosan nem jár olyan komoly retorzió, mint a sok hülyeségért, amit elkövetett.

Az eredeti verziót a police.hu-n tudod elolvasni, ide kattintva.

Forrás: Police.hu