500 milliós fogás a rendőrségnél

2014.11.21. 06:16

Ne gondold, hogy a Totalcarnál csak akkor indul az élet, amikor te már órák óta pörgeted a mókuskereket. Hidegindító című összeállításunkkal azonnal beröffentjük a hétköznapodat, hogy legyen értelme kimászni az ágyból. A Hidegindító nem megterhelő olvasmány, amíg elfogy a kávé, beköti a cipőjét a gyerek, amíg megjelenik a hátad mögött a főnök, vagy bezötyögsz a suliba, éppen a végére is érsz. Ha egy témáról még többet olvasnál, a forrás linkjén megteheted, ha nem, nem. Jó reggelt, ez ilyen egyszerű.

Nem hiszed el:

Abarth vs. Bacardi! Huszonegy hónap szabadságvesztésre ítéltek Bécsben egy osztrák férfit, aki 2013 novembere óta zsarolta és zaklatta a Bacardi márka örökösnőjét, Monica Bacardit. Az 57 éves bécsi Raphael Abarth azért zaklatta telefonhívásokkal és emailekkel az örökösnőt, hogy 110 ezer eurót csikarjon ki tőle. A férfi, akit még augusztusban vettek őrizetbe, az osztrák születésű autóversenyző és mérnök, a skorpióemblémás Abarth márka megalapítója, Karl Abarth mostohagyermeke. Az 54 éves örökösnő és a most elítélt férfi korábban ugyanazokban a monacói felső körökben mozogtak, majd Abarth anyagilag ellehetetlenült és az özvegy támogatását kérte még 2008-ban. Egy idő után az özvegy már nem segítette őt, így a kérésből fenyegetés lett. Raphael Abarth fenyegetéseiben utalást tett maffiakapcsolataira, amelyeket később tagadott. A kiszabott büntetésből hét hónapot kell börtönben letöltenie, a további 14 hónapra feltételesen szabadon helyezik három éves próbaidővel. A védelem elfogadta az ítéletet, amely nem jogerős. 

A Buzzfeed News-on indult, majd a Forbes és a 444.hu is lehozta azt a riportot, melyben sötét dolgokat állítanak a Magyarországon is nagy vihart kavaró közösségi taxi, a UBER egyik vezetőjéről az üzleti igazgató-helyettes Emil Michaelről. Az eredeti cikk szerint Michael egy hivatalos vacsorán azt mondta, komoly pénzeket kéne fektetni abba, hogy a UBER-rel szembet krtikusan fogalmazó újságírókat lejárassák.  

Anno: 

1965-ben ezen a napon született Björk, az izlandi énekesnő. Már két éves korában kívülről tudta a Muzsika hangjai című musical összes betétdalát, és tizenkét évesen jelent meg első saját lemeze, Björk címmel. Az album hamar platinalemez lett és elindította a máig aktív és sikeres előadóművészt a pályáján. A bevétel egy részéből zongorát vett, hogy ezen komponáljon további dalokat. Nekem ez a kedvencem tőle:

1967-ben, ezen a napon bújt elő Ken Block autós bohóc is, akit az utóbbi években a világ minden táján megismertek, amit elsősorban látványos autós videóival ért el. A zseniális Block tavaly Magyarországon vendégeskedett, sőt, még közös produkciót is készített velünk és Sipos úr Ford Sierrájával. Ünnepeljük most ezzel az anyaggal. Boldog negyvenhetediket, Ken!

Közlekedési koffein:

Elvesztették a naptári napon belüli utólagosautópályadíj-fizetés lehetőségét az autósok, motorosok, írja a Népszabadság. Az újság pénteki cikke szerint korábban minden nap éjfélig válthatták meg büntetlenül e-matricájukat azok, akik a fizetős útra kanyarodás előtt elfelejtettek fizetni, november eleje óta viszont óránként fésülik össze a kamerák előtt elsuhanó, és a megváltott pályahasználati lehetőségekhez tartozó rendszámok adatbázisát.

A rendőrségnél nem csak a lopott autókat, de a lopott egyéb járműveket is keresik. Ezúttal Franciaországban ellopott New Holland és John Deere traktorokat kerítettek elő. Egy rutinszerű közúti ellenőrzéssel indult az egész, ahol véletlenül lekapcsoltak egyet, majd sorban jött a többi, különböző telepeken tárolt példány átütött motor- és alvázszámokkal, illetve hamis papírokkal. Nem kis fogásról van szó, összesen 500 millió forintot ér a tizenhárom gép. Érdekes történet ez, a továbbiakért ide érdemes kattintani.

Írásbeli megrovást kapott Eva Rezesová, szlovák milliomosnő igazságügyi szakértője, Dr. Melegh Gábor, miután a Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara több etikai vétséget állapított meg a több ember halálával végződő ügyben folytatott tevékenységében. A HVG cikkében azt írják, hogy Melegh pusztán azzal is ártott a kamarának, hogy egy korábbi interjúban támadta az országos igazságügyi kamara vezetését. A 2012-es balesetben négyen vesztették életüket, amikor Rezesová BMW X5-ösével hátulról letarolta az áldozatokat szállító Fiat Puntót, amely az ütközés után porig égett. A cikk további érdekességekkel szolgál, erre-erre.

Bár tegnap lehoztuk a teljes havi traffipax menetrendet, azért nem árt az ismétlés. Reggel kilenc órától délig az M5-ös autópálya Kiskunfélegyháza és Kecskemét közötti szakaszán mérik az autók sebességét a rendőrök, majd arrébbköltözést foganatosítanak és némi ebédszünetet követően egy órától hatig folytatják az ellenőrzést Kecskemét és Lajosmizse közt, szintén az M5-ösön. (Police.hu)

Autóipari hírsaláta: 

Százhúszezer euróba kerül, de habzsolják a népek a BMW i8-at. A németek szuperautójából eddig 760 darabot adtak át, ebből csupán októberben 419-et szállítottak le a tulajdonosoknak. A várólísta most bizonyos piacokon tizennyolc hónap, ami mégiscsak tarthatatlan. Hogy ne térjenek vissza a merkúros idők, a BMW bővíti gyártókapacitását. A cég képviselőjének tegnapi nyilatkozata szerint felpörgetik az egyedi megrendelésre készülő autó gyártását, így jövőre több mint négyezer darabot adhatnak át, világszerte. Közben a városi i3 modell "Az év zöld autója" díjat kapta meg a Los Angeles-i autókiállításon. Van itt még más is, kattints.

Nem kapunk levegőt:

A finomszemcsés anyagok és az ózon koncentrációja csökkent egy kicsit az elmúlt évtizedben, de a főként autók kibocsátotta nitrogén-dioxid szintje a vártnál kevésbé mérséklődött, többek közt ezért az Európai Unió huszonnyolc országában 430 ezer, főként városlakó korai halálát okozhatja a légszennyezés, és az ennek nyomán kialakuló beteségek, például az agyvérzés vagy a különböző szívbetegségek. A légszennyezés legfőbb oka persze nem a közlekedés, ezt állapította meg az Európai Környezetvédelmi Ügynökség éves jelentése. Itt tudhatsz meg többet.

Fejhallgatóval nyomod? Részvétem!

A Youtube szétszakad a világ legerősebb autóitól és a velük végrehajtott hőstettektől. A kardcsörgetés modern nagyjai hol egymást nyomják le, hol másokat az útról ezzel képezve kulturális hidat az egyszeri orosz akcióautósokkal, akik szintén kamerázzák a mindennapjaikat. Egy új versenyző viszont tök egyedül Dubaiban, nem versenyez vele senki, ezért teleordítja az összes városi alagutat ezzel a szép Lamborghini Gallardóval. Ha neked is régóta sok fejtörést okoz, hogy túl halk a Lambód, itt a gyártó amely megoldja a dolgot

Miért mit lehetne még venni

A Totalcar kedvenc irodai sportja, a mit vennék helyette című verbális csapásmérő játék. A szabályok egyszerűek. Amikor valaki talál egy szívének kedves autót a neten, hangosan lelkesedni kezd, mire más rávágja, hogy az autó árából ő inkább egy másik régi, vagy még régebbi kedvencet választana. Ekkor kapcsolódnak be még ketten és megkezdődik a hangzavar, amikor a pár százezres és pár milliós ajánlatok repkednek egymással szemben. A haladó szint évszámokkal és korabeli újságcikkekből vett idézetekkel egészíti ki a szócsatát. A jelenségre reagál ez a tengeren túlról származó infografika. Aki nem zavar, hogy az alkotó mindent a Porsche 911 Turbo árához viszonyít, két percig biztosan boldog lesz vele.

Lányok, ne üljetek le a kőre, ha lementek cigizni, mert: Pénteken a reggeli párás, ködös területek feloszlása után még sokfelé számíthatunk napsütésre, a Tiszántúlon viszont tartósan felhős területekre készülhetünk. Az északkeleti szelet élénk, északkeleten és északnyugaton erős lökések kísérhetik. Hajnalban -1 és +4°C, napközben 5 és 9°C várható. (Időkép.hu)

Hétvégén: Vasárnap eldől, ki lesz a Formula 1 idei világbajnoka. Óriási csata várható az Abu-Dzabiban zajló idei utolsó futamon, mert a két esélyes közül Nico Rosbergnek jelenleg 317 pontja van, viszont Lewis Hamiltonnak 334. Hamiltonnak nyilván hibáznia kell, hogy ne húzza be az idei világbajnoki címet, mert ő a nyerő akkor is, ha előrébb, vagy közvetlenül Rosberg mögött ér be a célbe. A versenyhétvége előtti alapos elemzést olvastam a Sport Gézán, tegyétek ezt ti is, mielőtt leültök holnap és vasárnap a tévé elé.

Olivér, Amália, Kolombán és Rúfusz névnap van.