Így tuningol a Lambo-rajongó

2015.10.19. 08:13

Október 19. van, Nándor napja. A Nándor régi magyar személynév, amit a 19. században újra elővettek a Ferdinánd magyarosítására. Bár ma még csak 10 fok körül lesz a hőmérséklet, a hét második felére már melegebb lesz, és a Napot is kevésbé takarják majd a felhők. Bár hétfő van, már csak négyet kell aludni és jön a hétvége, mert péntek október 23., nemzeti ünnepünk, munkaszüneti nap. Így máris könnyebb, ugye?

Autóipari hírsaláta

  • Szabó Krisztián megszerezte a Ralikrossz Európa-bajnokság bronzérmét. Gratulálunk neki! „Az utolsó hétvége sikerülhetett volna jobban is, de a szezonnal összességében elégedett vagyok... Mindenképpen itt szeretném folytatni, ugyanezzel a csapattal és autóval” – mondta a versenyző, akinek egy fontos versenye idén még hátravan, az Amerikai Kamion Bajnokság szezonzárója két hét múlva Las Vegasban.
  • Tegnap elkezdődött a World Solar Car Challenge, azaz a napelemes autók világversenye Ausztráliában. A megmérettetésen a Kecskeméti Főiskola autója is részt vesz másik 24 ország 44 autója mellett. A versenytáv 3000 kilométer. Sok sikert kívánunk a magyar csapatnak! MTI
  • Vennél egy F40-es Ferrarit? Itt a vissza nem térő alkalom! A H&H aukciós ház kínálatában bukkant fel egy példány a 1311 gyártott darabból. A 478 lóerős szupersportkocsiért 1,2 millió euró, azaz 360 millió forint körüli összeget vártak az eladók. Bár ez nem számít soknak a legendás Ferrariért, mégsem akadt vevőjük. Carscoops

Ez történt a hétvégén

  • Szombaton megtelt a Hungexpó parkolója, a 9. Parkoló Parádé alkalmából. Mindenkinek köszönjük, aki részt vett az eseményen!
  • Kétszáz autót és kamiont ejtett foglyul a sár Kaliforniában. Ha kíváncsi, hogy nézett ki a katasztrófa helyszíne, kattintson ide.
  • Kengyel Kristóf buszos szakírónk elárulta, hogy tényleg magyar találmány-e a csuklós busz. Tovább a cikkre>>>
  • Stump Bandi iránymutatást adott régi BMW-re vágyóknak. E12, E21 esetleg 02? Kattintson a válaszért!
  • Némi csend után végre újra felpörgött a Rulettkerék, és kiderült, hogy sosem volt még ilyen jó a Marea.

Ezt ajánljuk ma

  • Igazi ínyencfalat a 470 ezret futott Laguna. Ráadásul ezt a tekintélyes futást egyetlen gazda rakta bele. Winkler nagyképes anyagáért kattintson ide.
  • Itt az új, nagyobb Qoros. Az Európában próbálkozó kínai gyártónak az 5-ös SUV a harmadik modellje a 3-as szedán és a 3-as szabadidőautó után. Részletek itt.

A nap képe

Közlekedési koffein

  • Tegnap óta újra járható a 47-es út Békéscsabánál, ahol szombat este teljes útzárat rendeltek el egy baleset miatt. MTI
  • Ismét változott a forgalmi rend a Széll Kálmán térnél. Tegnap megkezdték a Krisztina körút-Szilágyi Erzsébet fasor-Széll Kálmán tér jelzőlámpás csomópont középső részén is a tér felújítását, emiatt egyes BKK-járatok menetrendje is módosult. MTI
  • Mától csütörtökig változik a kőbányai villamosok közlekedése: mind a 28-as, mind a 37-es villamos rövidített útvonalon jár a Blaha Lujza tér és a Kada utca között. Részletek a BKK oldalán.

Kerüld el a dugót

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Totalcar Retró

2002-ben ezen a napon láthatták a tévénézők Bazsó Gábor Mazda 6 GT tesztjét. Nézze meg, hogy tetszett Karottának a 166 lóerős, citromsárga ötajtós.

Újkorában több mint 7 millió forintos kértek a hazai kereskedők a 6-os GT-ért, manapság pedig már egymillió alatt találunk. Sőt! 950 ezerért még felfelé nyíló ajtókat és Imprezákat megszégyenítő hátsó szárnyat is kapunk. Leírás nincs, de talán nem is kell, a lényeg látszik a képeken.

Anno

  • 1947-ben ezen a napon vezették be Magyarországon a totót.
  • 1958-ban ezen a napon rendezték meg a marokkói nagydíjat, ahol Sir Stirling Moss ért először célba egy Vanwall pilótájaként.
  • 1981-ben ezen a napon született Heikki Kovalainen finn autóversenyző.

Cukor

  • Rokkant ferrarisok szevasztok! Pláza parkoló, luxusautó, jól látható rokkant felfestés, szlovák rendszám. Egy kép többet mond ezer szónál. Az Index posztját ide kattintva tekinthetik meg.
  • Aki szereti a keleti blokk járgányait, érdemes ellátogatnia a Ritkán látható történelem blogra, ahol különleges szoci járműveket szedett össze a szerző egy képes posztban.

A nap videója

Ha már szó volt az F40-ről, nézzék meg a Jamiroquai Cosmic girl című számának videoklipjét. Más szupersportkocsik mellett (Diablo, F355)  az is van a videóban. A forgatás nehézségeiről Sturcz Anti korábbi Belsőség posztjában olvashatnak.