Fillérekért adják az egyik legjobb újautós extrát

2015.10.21. 08:10

Szép reggelt szerdán, ami a héten első napként hozta el a napot nekünk. Október 21 van. Legalábbis a Gergely-naptár szerint, amire 428 éve épp ezen a napon állt át Magyarország. Nem mellesleg a mai a Földünkért világnap, de olyan van minden évben, Vissza a jövőbe-nap viszont csak egy lesz az emberiség történelmében: ma.

Marty McFly érkezik

Akkor még egyszer jó reggelt mindenkinek a jövőben. Ha nem érti, miért olvas ma mindenhol légdeszkákról és DeLorean-ekről, kérdezze meg magától, mit csinált az elmúlt harminc évben, hogy nem volt háromszor másfél órája a filmtörténelem egyik legjobb soft sci-fijére. A trilógiát nálunk sem látja majd, de mindent megtudhat róla ma az Index tematikus napján, amihez egy videós DeLorean-teszttel mi is hozzáadjuk majd a magunkét.

Hírek mindenhonnan

  • Oslóban már közel a jövő. Miközben azt írja az MTI, 7-7 forinttal csökken a benzin és a gázolaj literének ára, Oslóban azt tervezik, hogy négy éven belül teljesen kitiltják az autókat a belvárosból. Az új vezetés egy átfogó környezetvédelmi programot követve 2019-re nagy lépést akar tenni a károsanyag-kibocsátás csökkentése, valamint a tömegközlekedés és a kerékpárutak fejlesztése terén. Összesen 60 kilométernyi kerékpárút építését és elektromos kerékpárok vásárlásának támogatását vették tervbe, emellett 2019-re 20 százalékkal, 2030-ra pedig 30 százalékkal akarják csökkenteni a teljes városon áthaladóautóforgalmat. A belvárosi közlekedést buszokkal és villamosokkal oldják meg, a mozgássérültek szállítására és a boltok ellátására szintén lesz tervük – írták közleményükben, aminek persze vannak kritikusai, de ha valahol, Norvégiában egész biztosan megtalálnak egy mindenki számára elfogadható megoldást.

Ha minden feltétel adott volna (kiváló tömegközlekedés és bringaút-hálózat), én…

  • A közeli múltba visz vissza a WTCC blog tegnapi írása Michelisz Norbi eddig nem ismert sztorijáról, miszerint korábban tesztlehetőséget kapott a Citroentől. A történet 2013 őszi, akkor történt, hogy a Citroen, amely azóta oda-vissza megnyert mindent a sorozatban, bejelentette érkezését. Norbi most elárulta, sokak mellett őt is megkeresték egy tesztlehetőséggel, de a Hondával kialakult viszony és a hosszú távú közös tervek miatt végül nem élt vele.
  • November 1-től több vonalon változik a Volán menetrendje. A változásokat vonalra bontva böngészheti itt: volanbusz.hu.

Ilyen még McFly-nak sem volt

Egy orosz-amerikai startup cég jött elő az alsó-középosztályt megváltó extrával, a filléres head up display-jel. Hudway Glass a cucc neve, ami egy elektronikától mentes telefontartót és egy torzításmentes nagyítót takar. A műszerfalra tapadó eszköz appokkal társulva tudja mindazt, amit egy drága extraként vásárolt HUD – ára 49 dollár és így működik.

Tegnap a Totalcaron

  • Winkler végre megismerkedett a Nissan ügyeletes kreténségével, a Juke-kal. Ráadásul mindjárt a Nismo RS-sel: Ben Hurt tán tolták?!
  • Megjelent a szombati, rekordlátogatottságú Parkoló Parádé képes/videós beszámolója. A szokásos ömlengés és önvállveregetés mellé ezúttal jutott némi kritika: Így öld meg a Parkoló Parádét 

Kerüld el a dugót

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Anno

  • Október 21-én kevés igazán jelentős történést jegyez a történelem. Ami mondjuk érdekes, de kevésbé történelmi az Dr. Wernher von Braun esete, aki 1959-ben ezen a napon kezdte meg munkáját a NASA-nál. Braun a Harmadik Birodalom vezető rakétamérnökéből lett egyike az amerikai Holdraszállás kulcsembereinek.
  • Egy éve ilyenkor a Totalsár Keressük a bajt különítménye a túra első reggelére ébredt a Bakonyban, ahol szembe jött a monstrum, ami mindenhol elmegy. A túra összes anyagát megtalálja ezen a linken.

Napindító képorgia

Ha még nem látta a Petrolicious tegnapi videóját, akkor most nagyon irigylem, mert még előtte van az első nézés élményének. Az új alany egy Porsche 356, ami mindenhol elmegy, ahol a Bogár elmegy. És tényleg.