Félelmetes tákolás a 7-es BMW-n

2016.02.04. 07:06

Szép reggelt mindenkinek február negyedikén, Ráhel és Csenge neve napján. Ma viharos széllökésekre számíthatunk, de legalább az eső eláll, és amint felszakadozik a felhőzet, helyenként még napsütésre is számíthatunk. A hőmérséklet 4-9 fok között alakul, és ne lepődjenek meg, ha itt-ott előfordul egy-egy futó zápor. Mivel Alice Cooper 67. születésnapjára ébredtünk, nosztalgiázzunk kicsit: íme a Poison. 

Tegnap a Totalcaron 

  • Öt éve létezik, ám nálunk szinte ismeretlen az új Bogár. De vajon milyen? Zách Dani tesztjéből kiderül.
  • A nanoFlowcell rendkívül érdekes villanyautót mutatott be, de hogy lehet megtankolni? Andróczi Balázs hírében ezt is kifejti.
  • Szintén hírszerkesztőnk írt róla, hogy beszántják a Toyota fiatalos divízióját, a Sciont. 

Az év tákolása

Lehet, hogy február negyedikén meredek ilyen kijelentést tenni, de nem evilági, amit ezzel a kifutó - F01 - 7-es BMW-vel művelnek. Valószínűleg az autó bal eleje sérült meg egy ütközés során, ám úgy, hogy járóképes maradt. Így viszont mégsem tehetik fel a megkímélt, törésmentes fogorvos-autóként a lett használtautó.hu-ra, ezért a mester nekiáll. És Marcellus Wallas nyomán, ha ő nekiáll, akkor annak neki van állva. Kezdésnek talán betonacélból hegeszt egy masszív hurkot a rugótoronyra, majd beakaszt egy láncot, melynek a másik végét egy teherautó alvázára rögzít. Ezután a haver húz egy rükvercet, a többiért pedig indítsák el a videót. 

Autóipari hírsaláta

  • Két hete jelent meg a hír, hogy érkezik a Halálos Iram széria nyolcadik része. Sokakat már ez is meglepett, de van rá igény, és ezt a Universal is érzi, épp ezért Vin Diesel az Instagramján jelentette be, hogy 2021-ig a nyolcadikon kívül még két epizód érkezik. (Road&track)
  •  Kevés jobb reklám kell egy autónak, mint a versenysiker. A Ford most az új Raptort indítja el a Best in Desert versenysorozatban. Arra odafigyeltek, hogy az új modell viszonylag széria-közeli géposztályban álljon rajthoz, persze módosításokra így is szükség volt: a rugóstagot még mindig a Fox szállítja, ám a versenyautó alá már túlfolyótartályos darabok kerülnek. Ezen kívül megemelték a hasmagasságot, bukókeretet építettek be, és természetesen a versenyülések sem maradhatnak el. A 3,5 literes Ecoboost motort két turbó lélegezteti, és egy tízsebességes váltón keresztül hajtja mind a négy kereket. (Road&track)
  • Utód nélkül távozik a Cadillac ELR. Az Opel Ampera fényűző változata távolról sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így csak addig tartják gyártásban, amíg igény van rá, de legkésőbb 2018-ban végleg leállítják a termelést. Az eredetileg 75 ezer dolláros árat még 10 ezerrel csökkentették is, ám ez sem lendítette fel érdemben az eladásokat. (Worldcarfans)
  • A Lamborghini viszont szárnyal: míg 2014-ben 2530 autót adtak el, addig 2015-ben már 3245-öt. Lévén hogy egy manufakturális módon termelő, luxusautókat gyártó cégről van szó, az eredmény kiemelkedő. Szakértők szerint a siker oka a frissen bemutatott belépő Lamborghini, a Huracan. Csak a viszonyítás kedvéért: a McLaren 1650 új vevőt talált tavaly, de mindkét gyártó messze van még a Ferrari 7000-es értékétől. (ThesSuoercarKids)
  • Eladó a valaha volt egyik legkülönlegesebb Nissan Skyline GT-R. A Nismo Z-tune már a Skyline GT-R gyártásának leállítása után készült, ezért nem is új, hanem visszavásárolt használt autókat épített át a cég. Mindössze 19 darab készült, mindegyik milliméterekre innen a versenyautótól. Hogy miért is olyan különleges, arról itt olvashatnak, ezért a példányért most 143 millió forintot kérnek. (Carscoops)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap lazasága

Leh Keennek az a munkája, hogy Porsche versenyautókat vezet versenypályákon. És mit gondolnak, szabadidejében mit csinál? Porschékat vezet. A rövid videón éppen saját, emelt hasmagasságú, terepgumis 911-esét. 

Nyerj egy kalandot a Bálnával

Videópályázatot hirdettünk, melynek győztese együtt csapathat Pistáékkal a hegyekben. Mit kell tenned, ha élvezni akarod a tetemes lábteret, és a selymesen járó sorhatot? Kattints, és kiderül.

Közlekedési koffein

  • Az Útinformra a Hidegindító élesítéséig nem érkezett jelentés rendkívüli közlekedési eseményről. Ide kattintva követheti a híreket.

Totalcar Retro

Két évvel ezelőtt jelent meg Stump András véleménycikke a nagy kérdésről: dízelt, vagy benzinest?

A nap képe

A Petrolicious elképesztő minőségben dolgozza fel az érdekes autókat, legyen szó videóról, vagy képről. Ez speedsterré alakított Mercedes 190 SL most különösen jól sikerült, ráadásul a tulajdonossal készített interjú is érdekes. Hihetetlen, hogy ez az autó egy pajta mélyéről került elő, és egyszer még egy kutya is lakott benne.

Ma a Totalcaron

Valaki azt mondta, ki kellene menni egy elemes autóval a világ legnagyobb játékkiállítására, jó poén lenne. Én csak a kétszer két napnyi szenvedést láttam a dologban: óránként tölteni, Isten háta mögött kifogyni az áramból és tömbbé fagyni. Így lesz két napos túlélőtúra az út, ami egyébként nyolc óra alatt teljesíthető. Marhaság. Tehát belevágtunk.

- Sipos Zoltán számot vet a nürnbergi túrával, és  villanyautózás kényelmi szempontjaival.