Model X vagy Model S? Itt a válasz a nagy kérdésre

2016.02.16. 08:20
Szép reggelt február 16-án, a Juliannák, Lillák, Éliások, Sámuelek és Musztafák neve napján. Kicsit csapadékos, öt foknál melegebb nap lesz a mai, néhol talán még a felhők is felszakadnak. Ha mostanra már tele a tököd a téllel, gondolja arra, hogy mennyivel jobb az idei, mint az 1940-es volt. Azév február 16-án mérték Magyarországon a leghidegebbet: a Miskolc melletti Görömbölytapolcán mínusz 35 fokot jeleztek a hőmérők.

Cukor

 • Mielőtt türelmetlenül rávetnéd magad a Model X-Model S meccsére, hangolódj a Tesla-témára az autógyár új termékével, a Model S gyerekváltozatával. A pedálos Moszkvics méltó utódja egy 500 dolláros kisautó, természetesen villanyhajtással. Egyelőre csak előrendelni lehet, májusban indul a forgalmazás. (Tesla)
 • És akkor tessék, az egymás torkának eső Teslák. A mutatvány mögött a Dragtimes, egy kifejezetten gyorsulási versenyek coverolására szakosodott YouTube-csatorna áll. Férjet és feleséget eresztették egymásnak negyed mérföldön Valentin-nap alkalmából. A férj ült a Model S P90D-be, a feleségé lett a villany-SUV. A végeredmény alább, de annyit hozzá, hogy azt a három tized különbséget tudjuk be annak a bő két mázsának, amivel az X többet cipel.
 • Ha a fenti mutatvány csak annyira elégített ki, mint húsevőt a sültzöldség, itt egy mutatvány a benzinfüggő agyadnak. Diablo VT a hó ellen, avagy így ordít a V12 a kínpadon. Ja, és van ám ott egy Ferrari 355 is.

Ebből a négyesből a...

 • 673
  a Diablo kéne
 • 600
  a Model S kéne
 • 313
  a Model X kéne
 • 244
  a 355 kéne

Vegyeshírek

 • Elkészült az ötszázezredik kecskeméti Mercedes. A gyárnak egy hónap híján négy évre volt szüksége a mérföldkőhöz. A 2012 májusában nyitott üzembe eddig egymilliárd eurót fektetett a Mercedes, amely a B-osztály mellett a CLA coupét és a CLA Shooting Brake-et gyártja itt. Kecskemét félmilliomodik Mercedese egy kozmoszfekete színű CLA modell. (Mercedes, MTI)
 • Megint csökken az üzemanyag ára. A 95-ös benzin árát bruttó két, a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó három forinttal csökkenti szerdán a Mol Nyrt. A mérsékléssel a benzin átlagára 298-299 forintra, a gázolajé pedig 296-297 forintra csökken. Legutóbb pénteken változtak az árak, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 6 forinttal csökkent, a gázolajé nem változott. (Napi.hu)
 • A Nissan nyerte a magyar villanycsatát tavaly. A 2015-ös naptári évben összesen 85 darab tisztán elektromos járművet értékesített Magyarországon a márka, ezzel részesedése a 100%-ban elektromos autók piacán meghaladta az 50%-ot. Az ország legnépszerűbb elektromos járműve a globálisan piacvezető Nissan Leaf volt, 73 eladással. A gyártó elektromos kishaszongépjárműve, az e-NV200 is jól teljesített: 12 eladással kategóriájában az első, az összes 100%-ban elektromos jármű között pedig a harmadik helyen végzett. 2016-tól a Nissan az EV-k hazai piaci teljesítményének további javulását várja a Leaf új, 30kWh-s változatának bevezetésével. (Nissan)
 • Pénteken jön az idei F1-es Ferrari. Akárcsak tavaly, idén is a hivatalos honlapján mutatja be az új szezonra épített Forma-1-es versenyautóját a Ferrari. A maranellói csapat hétfőn jelentette be, hogy a bemutatóra pénteken 14 órakor kerül sor a formula1.ferrari.com weboldalon. A Ferrari részleteket nem közölt az idei autóról, amely a jövő hétfőn kezdődő barcelonai hivatalos teszten gurul majd először pályára. (MTI)

Blogszemle

Démon rajza a gyilkos betonfalon és a versenyző, aki előre látta a saját halálát. Ezúttal is az USA racing blog mentette meg a blog.hu autós polcának becsületét. Most éppen ezzel a poszttal: Öt újabb hihetetlen, de igaz történet a NASCAR világából.

Február 16

1959-ben ezen a napon lett Kuba vezetője Fidel Castro. Rengeteg következményt datálhatunk a kommunista diktáror hatalomszerzésétől, de ami számunkra a leginkább releváns, hogy a Batista rezsim megdöntése és egy sokévtizedes bezárkózás kellett ahhoz, hogy a szigetországban ma ilyen autókból álljon az utcakép.      

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre, hogy lássátok, merre nem érdemes elindulni.

Tegnap a Totalcaron

A nap száma

Ez a hidegindító már legyen a villanyé. Teslával fogjuk keretbe ezt a keddet, még ha ennek itt lent nem sok köze van Elon Musk autójához. Bandatag lett a Tesla-tekercs.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.