A jövő slágere: az autóokosító kütyü

2016.02.25. 08:23
Február 25. van, csütörtök, Mátyások névnapja. 1963-ban ezen a napon szállt fel az első európai multinacionális fejlesztésű repülőgép: a Transall C-160. A nappali hőmérséklet 7 fok körül lesz, gyenge eső várható. Öveket becsatolni, indul a nap, ez itt a Hidegindító!

A nap képe

Forrás: Stanceworks

Kéne?

 • 1798
  Igen
 • 1266
  Ültetés nélkül
 • 438
  Nem kéne

Tegnap a TC-n

Csikós a Volvo XC90 T6-ot helyezte górcső alá, az Év Autója-szavazás utolsó fordulós vezetése kapcsán. Ha kíváncsi, hogy milyen a 340 lóerős négyhengeres, kattintson ide.

Rekorder magyar-román autótolvaj bandát kapcsolt le a rendőrség. A csapat körülbelül egymilliárd forint értékben lopott autókat és adták tovább hamis papírokkal. Ha érdekli, hogy ment ezeknek a legalizálása, olvassa el Zách Dani cikkét.

Hírsaláta

 • A Honda 2030-ig kétharmadára növeli a hibrid és teljesen elektromos autók részarányát modellkínálatában. A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modelleket állítják elektromos jármű fejlesztési stratégiánk középpontjába és egy teljesen új hibrid modellt terveznek bemutatni 2018-ban az amerikai piacon - jelentette be Hacsigo Takahiro, a Honda elnöke. A Honda 2020-ban tervezi piacra vinni első üzemanyagcellás autóját. MTI
 • Azoknak az autósoknak, akiknek az év végére esik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk fordulója, a szökőnap miatt idén a szokásos március 1-jei határidő helyett már február 29. éjfélig rendezniük kell esedékes díjrészletüket A határidő a beérkezésre és nem a díjfizetésre vonatkozik, hétfő éjfélig az összegnek meg kell jelennie a biztosító számláján. A díjfizetés elmaradása esetén a biztosító törli az adott szerződést. MTI
 • Idővel instabillá váló robbanótöltetre vezethető vissza a Takata légzsákok világszerte több millió autó visszahívásához vezető meghibásodása - állapította meg a tíz autógyár megbízásából megalakult és az amerikai Orbital ATK Inc. repüléstechnikai cég által vezetett Independent Testing Coalition (ITC) vizsgálóbizottság. A mintegy 20 ezer órányi tesztelésből megállapították, hogy a légzsákok meghibásodását az okozta, hogy a robbanótölteteként alkalmazott ammónium nitrátot nem keverték nedvességszívó anyaggal, a töltet nedvesség-lecsapódásnak volt kitéve, amit a szerkezet kivitele nem tudott megakadályozni. MTI

Napi aranyoskodás

Nem friss videó, de mivel eredetileg angol piacra készült, ezért talán kevesen még vele. Itt és most magyar felirattal bizonyítja be a Toyota Auris, hogy vezetni gyerekjáték.

A hibrid autó vezetése tényleg gyerekjáték! https://www.toyota.hu/hybrid-innovation/index.json

Posted by Toyota Hungary on Wednesday, 17 February 2016

Tömegközlekedési koffein

A Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta a hosszú CAF villamosok típusengedélyét, valamint az első szerelvény üzembe helyezési engedélyét is, így március végén forgalomba állhat Budapesten a világ leghosszabb villamosa. Erre a hivatalos tanúsítványra vár további nyolc, már Budapestre érkezett hosszú CAF is, míg a maradék három szerelvényt a következő hónapokban szállítják a fővárosba. BKK

Ma a TC-n

Ha kíváncsi, hogy mi vezethet oda, hogy valaki huszonöt tonnás munkagépet építsen szabad idejében, amivel semmi érdekeset nem lehet csinálni, olvassa el Winkler mai cikkét a hazai gyártású kamionmentőről.

Napi kütyü

Itt az autó-okosító a Samsungtól. A Samsung Connect Auto az OBD II porton keresztül csatlakozik a kocsi rendszeréhez, hogy aztán értesítéseket küldjön a vezetőnek. Hogy miről? A cél a hatékonyabb, üzemanyag-takarékosabb felhasználás. Azért a szórakozásra is gondoltak a tervezők, a kis eszköz wifi hotspotot is biztosít az utasoknak. A Samsung Connect Auto elsőként az USA-ban, várhatóan az év második negyedében válik elérhetővé.

Irány Genf!

Március elsején nyitja meg kapuit a Genfi Autószalon. Aggodalomra semmi ok, nem fognak lemaradni semmiről, a mi kis különítményünk is a helyszínen lesz. A Carscoops szokása, hogy már a kiállítás indulása előtt összegyűjti és kategorizálja a várható autókat. Ha kíváncsi a listára, kattintson ide.

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környékedre!

TC Anno

Tavaly ilyenkor jelent meg Winkler beszámolója az írországi Opel-dízel bemutatóról, melynek kapcsán találkozott a helyi TC olvasó csapattal is. Ha kíváncsi, hogy milyen Trabanttal vagizni Dublinban, kattintson!

Szép napot kívánunk!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!