Ma 9 éve halt meg Colin McRae

2016.09.15. 08:14

Szeptember 15. van, csütörtök, Enikők és Melitták névnapja. A nappali hőmérséklet 27, az éjszakai 14 fok körül alakul. 1971-ben ezen a napon alapították meg a Greenpeace-t. 2007-ben ezen a napon halt meg Colin McRae, skót raliversenyző.

A nap képe

Im memoriam Collin McRae

Colin Steele McRae 1968. augusztus 5-én született Skóciában. Apja, Jimmy McRae brit ralibajnok volt. A motorsportot trial motorozással kezdte Colin, majd 16 évesen egy Mini Cooperre váltott. Egy évvel később indult első raliversenyén, a Kames Ralin, egy Hillman Avengerrel. Tizennegyedik lett.

1986-ban szerepelt először a Skót Ralibajnokságban, ahol rögtön felfigyeltek látványos vezetési stílusára. 1987-ben már a világbajnokság mezőnyének tagjaként autózott egy Vauxhall Novával. 1991-ben állt be a Prodrive Subaru csapatához a Brit Ralibajnokságban, amit 1991-ben és 1992-ben is megnyert. 1993-tól 1998-ig a Subaru pilótájaként vett részt a Rali-Világbajnokságon, amit 1995-ben meg is nyert, '96-ban és '97-ben második, '98-ben pedig harmadik lett.

Az 1999 és 2002 közötti időszakot a Ford csapatánál töltötte, 2000-ben abszolút negyedik helyezett lett a világbajnokságon. A legenda ma 9 éve, 2007-ben halt meg, mikor lezuhant saját helikopterével. Négyen ültek a helikopterben, köztük fia, Johnny Gavin is. Senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

Gratulálunk Alex!

Megvédte címét kézi hajtású kerékpárban a riói paralimpián a korábbi autóversenyző Alex Zanardi. A 49 éves olasz sportember szerdán 28:36.81 perces idővel nyerte meg a 20 kilométeres időfutamot, és csütörtökön a mezőnyversenyben is címvédésre készül.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre vagy töltsd le az ingyenes Waze applikációt androidos, vagy iOS operációs rendszert futtató mobiltelefonodra.

Nem mozdulnak a román kötelezők

Hat hónapra befagyasztják a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások árát Romániában, a kötvényeket pedig ezentúl fél évnél rövidebb időre is meg lehet majd vásárolni - jelentette be Dacian Ciolos miniszterelnök a bukaresti kormány szerdai ülésén. Romániában szinte mindennapossá váltak a fuvarozók forgalomlassító megmozdulásai, csütörtökre pedig országos tüntetést, a főváros és a megyeszékhelyek forgalmának megbénítását helyezték kilátásba, tiltakozásul amiatt, hogy - a piacvezető Astra és a Carpatica biztosító csődje nyomán - a biztosítások ára átlagosan másfélszeresére, esetenként pedig többszörösére emelkedett az utóbbi évben.

A benzin és a gázolaj ára Magyarországon (2013-2016)

Ettore

Ma lenne 135 éves Ettore Arco Isidoro Bugatti, a Bugatti márka atyja.

TC Retró

Ma 13 éve jelent meg a Totalcar hasábjain Rácz Tamás kombi Mazda 6 tesztje. Ha kíváncsi, hogy mi volt a szerző egyetlen baja az autóval, ide kattintva olvashatja el cikkünket.

F1 Anno

  • 1985 – Belga nagydíj, Spa Francorcahmps – Győztes: Ayrton Senna (Lotus Renault Turbo)
  • 2002 – Olasz nagydíj, Monza - Győztes: Rubens Barrichello (Ferrari)

A nap videója

Naná, hogy a friss Petrolicious kisfilm, amiben ezúttal egy Alfa Giulietta Sprint a főszereplő.