Nem kap több dízelt az USA

2016.11.24. 09:05

November 24. van, csütörtök, Emmák és Flórák névnapja. Ma nem fog mindenhol kisütni a nap, a nappali hőmérséklet 9, az éjszakai 2 fok körül alakul. 1868-ban ezen a napon született Scott Joplin zeneszerző. Joplin egyike volt az első olyan afroamerikai zenészeknek, aki európai stílusú klasszikus zeneszerzőnek számított. Bőrszíne miatt azonban alig kapott lehetőséget, hogy megmutassa komolyzenei műveit.

A nap képe

cossie

A nap híre

A Volkswagen azt tervezi, hogy végleg leáll a dízelüzemű autók eladásával az Egyesült Államokban - közölte a német járműgyártó egyik illetékese. Herbert Diess, a Volkswagen konszern VW márkaigazgatója a Handelsblatt című német lapnak azt mondta, hogy a jövőben már nem terveznek dízelüzemű autókat eladni amerikai piacon. A lap ehhez hozzátette, hogy a Volkswagen tavaly kipattant dízelbotránya miatt a cég múlt év ősze óta szünetelteti a dízelüzemű autók értékesítését az Egyesült Államokban.

Így változott az üzemanyagár 2013 óta

ua ar

Totalcar Retro

"Julia Robertsnek is elnézte pár éve a világ, hogy a kacsaszája mellé még hónaljszőrt is növesztett - azaz nem borotválta le. Jó csaj, ilyennek született, ilyennek szeretjük. Ezt az elvet tartotta meg a Ford is az új Mustangnál, kicsit prosztó, kicsit rossz, de ilyennek szerettük meg 41 éve." - Karotta 2005-ös Mustang tesztjét ide kattintva olvashatják el.

Új térkép a BKK-tól

Az aktuális fővárosi közlekedési hálózatot és az éjszakai járatokat is bemutatja a Budapesti Közlekedési Központ legújabb, papír alapú, nagyméretű térképe. A régóta forgalomban lévő zsebtérképek mellett az új kiadvány tartalmazza Budapest összes metró-, HÉV-, villamos- , trolibusz- és autóbuszvonalát, illetve a turisták és kirándulók számára fontosabb siklót és libegőt, valamint a menetrend szerint közlekedő hajójáratokat is, emellett külön felületet kapott az éjszakai járatok hálózata is. A BKK ügyfélközpontjaiból ingyen elvihető, 23 ezer példányban kinyomtatott térkép hátoldalán a járatok végállomásait és a vonalakra jellemző járatsűrűség adatait lehet megtekinteni.

Jön a Grand Tour második része

Azt, hogy szerintünk milyen volt az első epizód, ide kattintva olvashatják el, a másodikba pedig itt és most bele lehet nézni:

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!