2017.01.23. 08:22

Január 23. van, hétfő, Rajmundok és Zelmák névnapja. A nappali hőmérséklet -2, az éjszakai -8 fok körül alakul. 1960-ban Jacques Piccard francia tudós ezen a napon ereszkedett 12000 mélyre a Csendes-óceáni Mariana-árokban. A veronai áldozatainak emlékére, a mai napot nemzeti gyásznappá nyilvánította a miniszterelnök.

A nap képe

Névtelen.png

Anno

  • 1972 – Argentin Nagydíj, Buenos Aires - Győztes: Jackie Stewart (Tyrrell Ford)
  • 1977 – Brazil Nagydíj, Interlagos - Győztes: Carlos Reutemann (Ferrari)
  • 1982 – Forma-1-es Dél-Afrikai Nagydíj, Kyalami - Győztes: Alain Prost (Renault Turbo)

Száll a por

A magas szállópor-koncentráció miatt hétfő reggel 6 órától Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. A vasárnapi mérési adatok alapján a szálló por (PM10) 24 órára számított átlagos koncentrációja a fővárosi működő 10 mérőpontból mindenhol meghaladta a riasztási küszöbértéket.

A nap videója: ilyen egy iskolabuszban lakni

Fekete szalag a közösségi járműveken

Ma a közösségi közlekedés járművei fekete szalaggal közlekednek, valamint a BKK Zrt., a BKV Zrt. és a VT-Arriva Kft. székházára illetve telephelyeire is kitűzik a fekete zászlót az olaszországi tragédia áldozataira emlékezve, és egyúttal kifejezve az áldozatok hozzátartozóival való együttérzést. A BKK és a szolgáltatók ezúton kívánnak mihamarabbi gyógyulást a baleset sérültjeinek.

TC Anno

"A megszaporodott SUV-k látványa sem tette emészthetőbbé: ez túllóg minden normális arányon, magasról tojik az öreg kontinensen megszokottra." - írta 8 éve Zirig Árpi a Hummerről. Ha kíváncsi a részletekre, kattintson ide.

Vegyél tankot!

tank-ebay

A hatástalanított M47-es az eBayen bukkant fel 65 ezer dollárért. Összesen 2480 M47-es gyártottak Detroitban, melyeknek a nagy részét eladták az olaszoknak, így csak ritkán bukkan fel egy-egy ilyen tank az Egyesült Államokban. Az ára forintra számítva kicsivel kevesebb, mint 19 millió, de a alkuképes.

A tank vagy a Hummer kéne?

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!