Megrongálták Anglia leggyűlöltebb Corsáját

2017.02.08. 09:21

Szép reggelt február 8-án, az Arankák, Jeromosok, Salvadorok és Zsaklinok neve napján. A világ nagy részén a mai a házasság napja.

Gyilkolják a látkép-gyilkos Corsát

Ezt a sárga Corsát gyűlölik nagyon Angliábanírtuk két éve egy idős angol fogorvos Vauxhalljáról. Peter Maddox bűne az volt, hogy vett egy sárga autót, amit aztán garázs híján az utcán tartott, és tart azóta is. Ez az utca pedig nem más, mint a 14. századi kőházairól ismert Bibury egy utcája, amit kiváló állapotban fennmaradt házsora miatt imádnak a turisták. Ebbe az idillbe rondított bele sokaknak a nyugdíjas fogorvos rikító színű autója.

iz

A turisták sokat bosszankodtak, hogy nehéz kikomponálni az autót a fotókból, meg hogy oda a romantikus hangulat, de a két éve tartó gyűlölethullámot a helyiek egy része tartotta lendületben. Bár sokan védték, nem mindenkinek tetszett az arculatrombolás. Valószínű közülük került ki az, aki a napokban megrongálta a 84 éves Maddox két éve világhíressé lett Corsáját.

jokélj

Az autóban hatezer fontos kár keletkezett, amikor az A oszlopot és a szélvédőt megzúzta egy ismeretlen vandál, a motorháztetőbe pedig belekarcolta, hogy move, azaz mozdulj. Maddox - aki egyébiránt épített volna garázst az autónak, csak hát örökségvédelmi területen olyat nem lehet - nem adja meg magát az erőszaknak. Azt mondja, a biztosító fedezi a kárát, és még az is lehet, hogy a sárga Corsát lecseréli majd egy lime zöld autóra. (A teljes sztori a 444-en)

Hírsaláta

  • A Hitachival gyárt villanymotorokat a Honda. Elektromos autókhoz villanymotorokat gyártó és értékesítő közös vállalat létesítésében állapodott meg a Honda Motor Co. és a Hitachi Automotive Systems Ltd. A közös vállalat Kínában és az Egyesült Államokban hoz majd létre gyártó és értékesítési bázist. Az ötmilliárd jen alaptőkével létesülő közös vállalat 51 százalékban a Hitachi, 49 százalékban a Honda tulajdonában lesz. A közös vállalat nem csak a Honda, de más autógyárak számára is szállít majd villanymotorokat. A Honda viszonylagos lemaradásban van versenytársaihoz képest az elektromos járműtechnológiában, ezért lép kapcsolatra a Hitachi Automotive vállalattal, a Hitachi Ltd. konszern 1999 óta villanymotorok gyártásával foglalkozó érdekeltségével. (MTI)
D MTZ20160118001
  • Hatalmasat kaszáltak a taxisok az Uber kitiltásávalírja az Index. Tamás Miklós, a City Taxi vezetője árulta el, hogy az Uber kitiltása fuvarszámban akár 50-60 százalékos növekedést is jelentett. Úgy fogalmazott, a korábban illegálisan működő szolgáltatók – például az Uber és egyéb cégek – eltűnésével növekedett az egy autóra jutó megrendelések száma. Ez társaságonként különböző hatást váltott ki, vannak fuvarszervezők, amelyek szerint partnereik a korábbi napi 12-14 utas helyett ma már 16-20-at is fel tudnak venni.
  • A francia ügyészség előtt Fiat dízelmotorok ügye. A francia nyomozó hatóságok átadták az ügyészségnek vizsgálatuk anyagát, amelyet a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) konszern ellen a dízelmotorok emissziós értékei manipulálásának gyanújával indítottak - jelentette be hétfőn este a párizsi pénzügyi és gazdasági minisztérium. A francia DGCCRF versenyügyi és fogyasztóvédelmi hivatal tavaly a Volkswagen dízelbotrányát követően számos autógyártó ellen indított vizsgálatot az emissziós értékek manipulálásának gyanújával. A Volkswagen és a Renault után harmadikként a Fiat ügye került a francia ügyészség elé, a többi autógyártó ellen a vizsgálat még folyamatban van. A vizsgálati anyag ismeretében az ügyészség dönt arról, hogy eljárást indít-e az FCA ellen vagy sem. (MTI)

Cukor

A Jalopnik találata ez a sokkoló videó Geraldo Pereiráról, egy kéz nélküli játékkészítőről. Ha még nem tudod, hol a lábmunka felső határa, nézd meg ezt a videót. 

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója...

...a tegnap Petrolicious-e.