Szereld magad az új NSX-et

2017.02.21. 07:24

Jó reggelt kívánunk február 21-én kedden, az anyanyelv nemzetközi napján. 1985 óta egyébként az idegenvezetők napját is ilyenkor ünnepeljük. Ha van Eleonóra nevű ismerősötök, ne felejtsétek felköszönteni, hiszen neki ma névnapja van. Az előrejelzések szerint az sem kizárt, hogy ma esni fog, a csúcshőmérséklet pedig nyolc fok körül alakul. Legyen kint fagyos vagy meleg az idő, a Hidegindító segít az ébredésben, máris kezdünk.

Hírsaláta a reggeli mellé

  • A megrendelő is kiveheti a részét az új NSX elkészítéséből a Honda új programjának köszönhetően. Az ohiói Performance Manufacturing Centerben ugyanis elindult az NSX Insider Experience nevű program, amely nemcsak gyárlátogatást és a Honda Heritage Center megtekintését tartalmazza, de a gyártósoron végigsétálva a folyamat végén a saját NSX-ére akár fel is pattinthatja az emblémát a vevő. Ezért az élményért 2700 dollárt, azaz közel 800 ezer forintot kell kipengetni. (autoblog)
  • Négy magas beosztású mérnököt is kirúgott dízelrészlegéről az Audi. A hírek szerint egyikük azzal vádolta Rupert Stadler ügyvezetőt, hogy már évekkel ezelőtt tudott a csalószoftverről. Közülük Ulrich Weiss volt az, akinek ügyvédei bizonygatták, hogy védencük csak egyszerű láncszem volt a gépezetben, miközben Stadler 2012 óta mindenről tudott. Weisst 2015-ben függesztették fel, de egészen kirúgásáig még kapta a fizetést a VW csoporttól. (leftlanenews)
  • Kéne Mike Tyson egykori Ferrarija? Most két nagy monokli nélkül is hozzájuthatsz, hiszen a korábbi nehézsúlyú világbajnok bokszoló F50-esét elárverezi az RM Auctions. Az összesen legyártott 349 példány közül ez a hetvenharmadik, ráadásul az ötven amerikai modell egyike. Kevesebb mint tízezer kilométert futott, Tyson nyolcezerrel adta el, azóta három tulajdonosa volt, de egyikük sem hajtotta meg igazán. Akár 2,4 millió dollárt - 700 millió forintot - is érhet. (motor1)

Anno – február 21.

  • 1972-ben ezen a napon látogatott Kínába Richard Nixon amerikai elnök.
  • 1965-ben merényletet követtek el Malcolm X afroamerikai polgárjogi aktivista ellen.
  • 1916-ban megkezdődött Verdunnél az első világháború legvéresebb csatája.
  • 1431-ben kezdetét vette Jeanne d'Arc pere.

Totalcar retró

Tegnap a Totalcaron

  • Ott voltunk az új Škoda Octavia bemutatóján. Hogy mi változott a csehek legnépszerűbb modelljén? Klikk ide, és kiderül.
  • A motorkerékpár-gyártásban fordulatot jelent 2017. Tavaly volt ugyanis az utolsó olyan év, amikor szinte minden nagy gyártónak volt hatszázas szupersport gépe. Miért hal ki a kategória? Zombi megmondja.

Mai műsor

"A pont jó autót elég nehéz meghatározni, főleg azért, mert a pont jóság egy annyira szubjektív állapot, hogy nincs az a típus, ami a minden vásárló igényeit kielégíti. Ugyanakkor vannak olyan szerencsés együttállások, amikor valaki talál egy autót, ami minden élethelyzetben stimmel. A Hungaroringen és a gyerekek óvodába szállításánál is. De hogy pont egy Volkswagen Polo?" - lakossági használtteszt-rovatunkba megérkezett a Volkswagen Polo Blue GT, Sturcz Anti pedig le is csapott rá.

Cukor

  • Mit keresnek a haverok az Astra tetején? Érdekes autóhirdetésre bukkant a Carthrottle a Facebookon. A román nyelvű szöveg önmagában nem is tartogat semmi extrát, a mellékelt képeken viszont a hirdető barátai a Vauxhall géptetején és tetején ácsorognak. Nem valószínű, hogy ezzel lehet becsalni a komoly szándékú vevőket, ráadásul az 1995 angol fontos, tehát bő 700 ezer forintos ár sem éppen a kínálat aljára helyezi a kocsit. (carthrottle)

Közlekedési koffein

  • Hegyeshalomnál az M1-es autópálya, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom folyamatos, nincs fennakadás a közlekedésben. (Útinform)
  • Megszűnt a forgalomkorlátozás a 81-es főúton. Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés azon az útszakaszon, ahol korábban személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. (police.hu)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap képe

Autót hirdetni csakis így. A kép a Smokey Mountain Traders oldaláról származik, és éppen egy 1969-es Dodge Chargert kínálnak vele eladásra.

A nap száma

Ma éppen ötvenéves a How Can You Lose What You Never Had című nóta Elvis Presley-től. A dal a Micsoda Buli! (Veszélyes játékok) című filmben is szólt.