Így néz ki egy Jeep 40 év homokkoporsó után

2017.02.27. 08:16

Szép reggelt február 27-én, az Ákosok, Bátorok, Antigonék és Valdemárok neve napján. Ma 84 éve gyújtották fel a Reichstagot és ma 26 éve ért véget az első öbölháború.

Cukor

A helyszín a Massachusetts-i Truro, a dátum pedig 1977 környéke. Állítólag még akkor került ez a Jeep Wagoneer a homokra épített fagarázsba. A garázsba aztán az évek alatt elkezdte beenni magát a homok, a kis dűnék lassan rámásztak, a Jeep odabent pedig az óceánparti levegővel és a homokkal küzdve pusztult negyven éven át. Aztán jöttek a megmentők egy markolóval, és letépték az orrát:

Hírsaláta

  • Hajszárítóval a gyorshajtók ellen? A kétségbeesés furcsa válaszokat szül, a skóciai Hopeman lakói a gyorshajtók ellen menekültek abszurd megoldáshoz. A kis tengerparti falu lakói láthatósági mellényben, hajszárítóval a kezükben ijesztgetik a városon áthaladó autósokat. Állnak az út mellett, és forognak az autók után, mintha csak traffipaxolnának. Miután a BBC beszámolt a hopemaniak ötletéről, hamar végigszaladt a világsajtón. A hírnevet megkapta a falu, de a módszerből így alighanem kiveszett az álca, mint faktor. (BBC)
C5XgCOIW8AAczlK
  • Sorra mutatják be az idei Formula-1-es autókat a csapatok. Hétvégén a Red Bull, a  Haas és a Toro Rosso is megejtette a bemutatót.

Anno február 27

Ma lenne 78 éves Peter Revson, aki Mario Andretti mellett a hetvenes évek Formula-1-ének volt a legígéretesebb amerikai pilótája volt. Bár 1971-ben majdnem megnyerte az Indy500-at a McLarennek, ezeket az éveket inkább a Formula-1-ben töltötte. A '73-as szezonban megnyerte a brit és a kanadai nagydíjakat, és az élpilóták egyikeként vágott neki a '74-es szezonnak. A harmadik futam, a Dél-afrikai nagydíj egyik edzésén Shadowja első felfüggesztése meghibásodott, amiért a korlátnak csapódott és a helyszínen meghalt. 35 éves volt. 

Peter Revson

Közlekedési koffein

  • Útfejlesztés miatt lezárják a pesti alsó rakpart egy részét hétfőn reggel 6 órától. Az útzár várhatóan május végéig tart. A BKK tájékoztatása szerint az intézkedés a Carl Lutz rakpartot érinti, amely a Jászai Mari tértől a Dráva utcai felhajtóig tart. A zárás ideje alatt a Jászai Mari tér és a Katona József utca között az Újpesti rakpart ismét kétirányú lesz. Északi irányban a Garam utca-Kárpát utca-Dráva utca-Népfürdő utca útvonalon haladhat a forgalom, a déli irányban pedig az Árpád híd felől a Népfürdő utca-Dráva utca-Kárpát utca-Bessenyei utca útvonalon érhető el az Újpesti rakpart. Az Újpesti rakpart szervizútja a Katona József utca és a Szent István park közötti részen észak felé egyirányú lesz a párhuzamos parkolás megtartásával. Ezek mellett forgalmi változások lesznek a Dráva utca és Népfürdő utca kereszteződésénél, a Révész utcában, a Kárpát utcában és a Pannónia utcában is. (MTI)

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója 

A Daytona 500-zal a hétvégén elindult az idei NASCAR-szezon. A futam leginkább arról lesz emlékezetes, hogy Kurt Bussh és a Haas Racing is először nyert a nagy történelmű 500 mérföldesen, de a szokatlanul sok balesetből is sokat idéz majd az utókor. Hála nascarfan4888JJ nevű YouTube-usernek, egy videóban láthatod az összeset.