Kis Bentley SUV jöhet, 500 lóerővel

2017.02.28. 08:58

Február és reméljük a tél utolsó napján kezdődik a Hidegindító. Ma az Antóniák ünneplik névnapjukat. 1986-ban ezen a napon közvetlen közelről lelőtték Olof Palme svéd miniszterelnököt, 1997-ben kitör a Posta bank-pánik, 2013-ban pedig XVI. Benedek pápa lemond posztjáról. A nap híres szülöttei Mario Andretti amerikai autóversenyző, a Formula-1 világbajnoka, Brian Jones az ős-Rolling Stones tagja, és Király Linda énekesnő. A nap dalát nem ő, hanem egy ismeretlen srác, Raffi Arto szállítja. Zseniális Elvis-coverrel kezdődik a Hidegindító.

Autóipari hírsaláta

Nem Nagy-Britanniában gyártják majd a Mini, 2019-ben megjelenő elektromos hajtású változatát. Az új modell lehet az első biztos jele annak, hogy az autóipar is megmozdul a Brexit, vagyis Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésének hatására. A BMW tulajdonú, de régóta német mérnökök által tervezett Mini elektromos verzióját Lipcsében, Regensburgban, esetleg Hollandiában gyártsa, ahol eddig is készültek ilyen kisautók. (MTI)

4

A Bentaygánál kisebb SUV gyártását fontolgatja a Bentley. Ezt maga Wolfgang Dürheimer, a Volkswagen-tulajdonú márka elnöke mondta a Continental GT Supersport bemutatóján, újságírói kérdésre. Az kis SUV hajtáslánca akár teljesen elektromos is lehet, de elképzelhető, hogy a VW-csoporttól származó V6-is benzinmotorból és villanymotorokból álló hibrid rendszert tesznek alá, amelynek összteljesítménye elérheti az 500 lóerőt. A Volkswagen csoport, dízelbotrány miatt kialakult pénzügyi nehézségei miatt lehetséges, hogy ennek a modellnek a kifejlesztése miatt mégsem készül el EXP 10 Speed 6 koncepciónéven ismert sportautó, következtet a cikk szerzője. (Autonews)

Háztáji

Néhány hónapnyi szusszanás után, ma elindult a Rulettkerék sorozat ötödik évada a Totalcaron. Kollégám, Lendvai Zsolton a sor, hogy bebizonyítsa, mert merészen dönteni, ha használt autóról van szó. Kalandjait itt követhetik.

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra.

Totalcar retro

Az egyik kedvenc, régi, japán sportautóm a Mitsubishi 3000 GT. Karotta éppen tizenhárom éve hajtott meg egy ilyen csodálatos űrhajót a tévéműsorban. Hat henger, aktív légterelők és sok tanulság egy helyen.

Közlekedési koffein

Baleset történt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 78-as km-nél Kecskemétnél. Lezárták az érintett pályaszakaszt a 91-es km-nél a Kecskemét-dél csomópontban a forgalmat kiterelik az 5-ös főút felé. A 85-ös km-nél a Kecskemét-nyugat csomópontnál is lezárás van. Szintén az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon a 25-ös km közelében több jármű ütközött össze. Sávzárásra, torlódásra számítsanak! Aki teheti, Ócsánál térjen le az autópályáról. Szentendrén, a 11-es főúton korábban két személyautó karambolozott. A 18-as km-nél a helyszínelés befejeződött, így már mind két sáv járható a főváros felé vezető oldalon, de a torlódás még jelentős. A 49-es főúton, Győrtelek térségében egy kamion árokba hajtott. A 28-as km-nél irányonként váltakozva engedik a forgalmat. (Utinform)

Vége a télnek

Az Időképre örülni jár az ember. Azt írják, ma országszerte szeles időre készülhetünk, erős, viharos lesz a déli-délnyugati szél. Kezdetben kevesebb, délután több felhő lehet az égen a tavaszias időben, de késő estig számottevő csapadék nem várható. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 14-18, délen néhol akár 19-20 fokot is mérhetünk.