Az autós világ Benjamin Button-je

2017.03.07. 09:20

Március 7. van, kedd, Tamások és Perpétuák névnapja. Ma sem lesz túl barátságos az idő, a nappali hőmérséklet 11, az éjszakai 3 fok körül alakul. 1530-ban ezen a napon alapította meg VIII. Henrik az Anglikán egyházat. Ma nyitja meg kapuit a 2017-es Genfi Autószalon, kövessék az eseményeket a Totalcaron! Most pedig kezdődhet a Hidegindító:

A nap képe

A Rulettkerék GTI
A Rulettkerék GTI

Ma a TC-n

Karotta cikk van a címlapon. Ráadásul nem a Hangyászról és nem is az M3-ról ír, hanem egy Mini Countryman tesztautóról. A tökéletes hipszterautóról szóló cikket ide kattintva olvashatják el.

Nyeregbe!

Véget ért a MOL Bubi közbringarendszer téli üzeme. Az elmúlt időszakban átvizsgálták a kerékpárokat és elvégezték rajtuk az esetlegesen szükséges javításokat, amelynek eredményeképpen március 1-jétől, szerdától mind az 1286 almazöld kerékpár újra igénybe vehető. A 2016. novemberi bővítés óta immár 112 gyűjtőállomáson vehetők igénybe a közbringák. A tervek szerint az idei évben további gyűjtőállomások épülnek: a FINA vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan várhatóan 12 új állomással bővül a rendszer a Margitszigeten és a XIII. kerületben, VEKOP pályázati forrásból. Budapest Főváros Önkormányzata elkötelezett a MOL Bubi rendszer fejlesztését illetően, ezért 2017. második felében csaknem két tucat gyűjtőállomással és előreláthatóan több száz új almazöld bringával gazdagodik a rendszer. Forrás: BKK

Megvan az Év Autója

A Peugeot 3008 csupán 23 pont előnnyel végzett az első helyen az Alfa Romeo Giulia előtt. Csikós Zsolt, Év Autója zsűritag kollégánk pontkiosztását ide kattintva olvashatják el.

Guten Tag Monsieur Peugeot!

A német kormány üdvözli, hogy a francia PSA konszern az Opel autógyártó társaság új tulajdonosaként tiszteletben tartja a munkahelyek és üzemek megőrzéséről, és a beruházások folytatásáról szóló szerződéseket és megállapodásokat, amelyek még az előző tulajdonos, az amerikai General Motors (GM) idején köttettek. A Külgazdasági és Külügyminisztérium felveszi a kapcsolatot az új tulajdonossal. Steffen Seibert kormányszóvivő hétfői berlini tájékoztatóján a tulajdonosváltásról Párizsban hétfőn tett bejelentésről szólva hangsúlyozta: a német kormány az Opel és a társaság munkavállalóinak sikerében érdekelt és arra számít, hogy a PSA mindent megtesz a "sikeres jövőért". Ezért biztató, "jó jelzés", hogy a francia társaság érvényesnek tekinti a hagyományos német autógyártó társaságnál az előző tulajdonossal kidolgozott megállapodásokat.

A nap videója

Semmire sem jó igazán, mégis azonnal kéne. Mindezt úgy, hogy alig múlt 20 éves, pedig 40-nek néz ki. Datsun Sunny Pickup bemutató a Carthrottle-től.

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!