Lada is lesz az új Halálos iramban filmben

2017.03.10. 07:38

Szép reggelt március tizedikén - borongós, esős péntek reggelre ébredtünk ma, de legalább a munkahét a végéhez ért. Ildikó ünnepli névnapját, és ma van a székely szabadság napja is. Napközben kilenc fok körül alakul a hőmérséklet maximuma, esernyőt viszont ajánlatos magunknál tartani. Az ébredésben ezúttal is a Hidegindító segít, máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Az első vázlatok és kiszivárgott fotók után végre bemutatták az új Hyundai Sonatát. A koreaiak nagy szedánja Európában kevésbé ismert, de azért a magyar utakon is fut belőle. Az autó megkapta a márka egyen-arcát, ami igazán jól is áll neki. A motorpalettát 1,7-es 141 lovas VGT, 1,6-os, 180 lóerős T-GDI, valamint egy 163 lovas szívó és egy 245 lóerős turbós kétliteres alkotja. Vezetési segédletekkel is gazdagon megszórták: sávelhagyás-figyelmeztető, holttérfigyelő és fényszóróasszisztens is szerepel a listán. (carscoops)
  • Saját autómúzeuma, versenypályája, horgásztava és istállója is lesz a Toyota új amerikai főhadiszállásának. Ahogyan arról hétfőn, éppen itt, a Hidegindítóban már beszámoltunk, a japánok költöznek Kaliforniából, és Texasban húzzák fel az új komplexumot. A rangos vezetőknek és VIP-vendégeiknek úgy tűnik, az új helyen sem lesz rossz dolguk. (motor1)
  • Alig több mint egy hónap van hátra a Halálos iramban széria legújabb részének amerikai bemutatójáig. Most kijött egy újabb előzetes a filmből, amelyben talán minden eddiginél több autót zúznak össze vagy robbantanak fel. A videó első fél percében mondjuk egyetlen kocsit sem látunk, és egyébként is az az érzésünk, hogy az autók szerepe összezsugorodott, másodhegedűssé váltak a helyenként igen szürreális akciójelenetekhez. 2 perc 31-nél a jobb oldalon pedig egy Lada Niva is feltűnik. (motor1)

Anno – március 10.

  • Öt évvel ezelőtt kapott lángra Krasznahorka vára.
  • 1990-ben e napon kötött megállapodást Horn Gyula külügyminiszter Moszkvában a Magyarországon állomásozó szovjet csapatok kivonásáról.
  • Két Forma-1-es futamot rendeztek március tizedikén: 1991-ben Phoenixben Ayrton Sennát, 1996-ban Melbourne-ben Damon Hillt intették le elsőként.

Totalcar retró

  • Vicsorgó kölyökkutyaként érkezett meg öt évvel ezelőtt a Renault Twingo - a tesztet itt olvashatják újra.
  • Miért reménytelenek az új benzinmotorok a dízelekhez képest? Peugeot 308-teszt Csikós Zsolt tollából.

Tegnap a Totalcaron

  • Nem túl izgalmas, de teljesen ésszerű az új Ford Kuga. Ha igazán zavaró hibák nélkül SUV-oznál, ezzel lehet. Csak a kaotikus beltéren dolgoztak volna még egy kicsit. A kétliteres TDCI tesztjét itt találják.

Mai műsor

Miért törik a bokszerdízel főtengelye, és hogyan kerülhet legálisan 1,9-es PDTDI egy Subaruba? Zách Dani mai cikkéből kiderül.

Nincs még vége a bulinak Genfben, nálunk is pörögnek még az anyagok. Minden genfi újdonságot megtalálnak egy helyen. Erre tessék.

A Totalbike-on pedig a Moto Morini fennállásának nyolcvanadik évfordulójáról emlékezünk meg.

Cukor

  • Mit csinál az egyszeri ember, ha reggelre nyolcvan éve nem látott mennyiségű hó hull? Az alábbi, Izlandon rögzített mutatványhoz egy Focus RS is kellett, amit végül befogtak hókotrónak. Csak a telefont fordították volna el a kamerázáshoz. (carbuzz)

Közlekedési koffein

  • Élénk a forgalom a fővárosba vezető főbb útvonalakon. Telítettek a sávok az M3-as autópályán az M0-s csomóponttól befelé, a 10-es főúton az ürömi elágazás előtt, valamint az M2-es autóúton a gödi felhajtónál.
  • Lassú a haladás az 51-es főúton Dunaharasztinál, valamint Halásztelektől befelé a II. Rákóczi Ferenc úton.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópálya, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és belépő forgalom folyamatos, nincs fennakadás a közlekedésben. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap képe

A vagány autó, csinos csaj kombináció mindig megmelengeti a szíveket, így most ezt a vonalat toljuk meg egy kicsit ezen a hűvös reggelen.

A nap száma

Éppen 45 éve lett aranylemez az America együttes Horse with No Name lemeze. Szóljon hát a címadó szám.