Hőkamerán a gumiégetés

2017.03.15. 08:43

Szép reggelt március 15-én, az Elektrák, Kelemenek és Lukréciák neve napján. Ma 169 éves az 1848-as forradalom és ma harminckét éves az internet. Pontosabban annak első domainje, a máig elérhető symbolics.com.

Hány fokos a gumi, ha füstöl?

Talán nem meglepő, de itt a bizonyíték rá, hogy egy Honda S2000 és egy hőkamera elég a minőségi tartalomszolgáltatáshoz. Ha eddig eszedbe sem jutott, hány fok lehet mélyen a füst mögött, most megnézheted. Legalábbis 160 Celsiusig, ott kiakad a mérő. 

Eközben Szíriában...

Egyetlen ép autója sem maradt az aleppói autógyűjtőnekírja a 444 szomorú képes beszámolója Mohammed Mohiedin Anisről. A korábban Európában dolgozó, majd Szíriában vállalkozást építő idős bácsinak egy harmincdarabos, javarészt amerikai veteránokból álló gyűjteménye van. Illetve már inkább csak volt, mert Aleppóval együtt zúzta össze őket a polgárháború. Az AFP fotósának, Joseph Eid-nek képeit a megviselt gyűjteményről és Anis rövid élettörténetét itt találod.

vwerv

Michelisz news

Közel már a szezonkezdés, felpörögnek az események Michelisz Norbi körül. Tegnap rögtön két fontos hír is kijött az áprilisban nyolcadik teljes WTCC-szezonját kezdő magyar hondásról. Kiderült, hogy visszakapja korábbi versenymérnökét, Bári Gergőt. És az még semmi! A páros megkapja Juhász Szabolcsot adatmérnöknek, így Norbi egész szép magyar hátországot kap maga mögé a gyári csapaton belül. Emellett kiderült, hogy idén ő kapja az egyik Castrol-féle Hondát, az ő tavalyi szürke fényezésével pedig Micsigami Rjó megy majd idén. 

Ünnepi lezárások? Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

A lehető legangolabb adást hozta össze a Petrolicious tegnap feltöltött videójában. Íme a Worcestershire-i mélyén élő John Holland és az ő kétajtós Range Rovere.