2017.04.18. 08:01

Április 18. van, kedd, Andreák és Ilmák névnapja. 1925-ben ezen a napon nyílt meg az első Budapesti Nemzetközi vásár, 1951-ben pedig ezen a napon jött létre az Európai Szén- és Acélközösség, az Európai Unió alapja. 1925 óta ez a nap a Rádióamatőr világnap. A nappali hőmérséklet 10, az éjszakai 5 fok körül alakul.

A nap képe

mx 5 vintage

Gyanús pótkerék

Hét kilogramm ópiumszármazékot találtak egy brit férfi gépkocsijában elrejtve a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A pénzügyőrök a gyanús kereket leeresztették, a gumiköpenyt felvágták, és hét csomagban több mint hét kilogramm kábítószergyanús anyagot - a gyorsteszt szerint ópiumszármazékot - találtak - tudatta az alezredes. A pénzügyőrök a 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint az autót vezető brit állampolgárt átadták a rendőrségnek. Forrás: Napi.hu

A lengyelek lenyomják a cseheket

Megvalósulni látja a Gazeta Polska Codzienna lengyel napilap Mateusz Morawiecki miniszterelnök-helyettes jóslatát arról, hogy a lengyel autóipari ágazat termelése rövidesen beéri a cseh autóiparét. A nagy lengyel autóipari üzemek mind növelik a termelésüket, ráadásul kilátásban vannak új nagy termelőberuházások is. A katowicei speciális gazdasági övezetben például a Hengst, Brembo és Rockwell Automation autóipari beszállító cégek hajtanak éppen végre termelőüzem beruházásokat együttesen 170 millió zloty (40 millió euró) értékben. A tervek szerint a Fiat Chrysler Automobiles bielsko-bialai motorgyártó üzemében kezdi meg 250 millió eurós beruházással két új motortípus gyártását.

F1 Anno

  • 1971 – Spanyol Nagydíj, Montjuich Park - Győztes: Jackie Stewart Nagy-Britannia (Tyrrell Ford)
  • 2010 – Kínai nagydíj, Shanghai - Győztes: Jenson Button Nagy-Britannia (McLaren Mercedes)

Hegymenetben

Izgalmas projektet követhetnek a héten a Totalcar olvasói. Kollégánk Sturcz Anti, és barátja Roland egy Suzuki Ignissel és két komoly bringával vágtak neki az osztrák hegyi pályáknak. A Hegymenet eddigi epizódjait ide kattintva olvashatják el.

IMG 6130

Nem elég kelendő az elektromos autó a németeknél

Az elektromos autók vásárlásának a támogatására a német szövetségi költségvetésben elkülönített 1,2 milliárd eurós alapból március végéig csak 55 millió eurót vettek igénybe a vevők a német Automobilwoche szakmai magazin beszámolója szerint. Az illetékes hivatalhoz 15 ezer 348 kérelmet nyújtottak be, ebből 8655 szólt tisztán elektromos autóra. További részletek hírünkben.

A hétvége híre

5

Ezen a hárommiliós rozsdaboglyán ámul az internet népe. Hogy mi ér rajta ennyit? Az, hogy ez egy Volkswagen T1 Samba. És, hogy ez mit jelent? Olvassák el korábbi posztunkban.

Ez történt Bahreinben

Sebastian Vettel idén másodszor is legyűrte a Mercedeseket, ezzel megszerezte Bahreini Nagydíjon a diadalt. Míg a német számára a biztonsági autó beküldése jelentette a stratégiai előnyt, addig Raikkönent pont ez hátráltatta, legalábbis a finn elmondása szerint. További részletek a Formulahírek blogon.

A hétvége videója

Ami egyben a vasárnapi Parkoló Parádé beharangozója is. Főszerepben a Becsületesnepper:

Kemény hetünk lesz

  • Szerdán sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, a hegyekben, illetve késő délutántól elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is lehet havas eső, havazás. Emellett nagy területen viharossá fokozódhat a szél is. A minimumhőmérséklet 0-5 fok, a maximumhőmérséklet 3-10 fok között várható.
  • Csütörtökön is nagy területen lehet viharos a szél. Túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben többfelé várható eső, zápor, a hegyekben, illetve elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás, majd délutántól gyengül a csapadékhajlam. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben plusz 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.
  • Pénteken elszórtan várható záporeső, elsősorban a hegyekben helyenként hózápor, s többfelé lesz erős a szél, de már több-kevesebb napsütés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.
  • Szombaton változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, néhol záporesővel, helyenként erősödhet meg a légmozgás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.
  • Vasárnap elszórtan várható záporeső, de emellett megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. A nappali maximumok 10-15 fok között alakulnak.

Forrás: Inforádió

A Hidegindítót olvasták. További kellemes hetet kívánunk!