Így ne közlekedj BMW-vel

2017.04.25. 07:51

Na, mi hiányzik a Porschéból?

Bizony, az ötödik ülés. Mivel nemrég megjelent a Sport Turismo, mostanra ötféle Panamera kivitelből választhat, aki szeret egy kéttonnás autóval Ferrarikat megviccelni, de úgy látszik ez sem elég. Amerikában a kereskedők például egy olyan változatra vágynak, amelyben öt személy is kényelmesen elfér. Nem lenne ezzel probléma, hiszen a kombi Panamera ötszemélyes, viszont Amerikában ez a karosszériaforma közel sem olyan népszerű, mint Európában, így egyes kereskedők, most a szedán ötüléses verziójáért lobbiznak. Joe Lawrence, a márka egyik felsővezetője ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta az Automotive News-nak, hogy ez egy olyan dolog, amire valós igény támadt, a gyár vezetése már beszél róla, de csak a jövőben fog kiderülni, hogy valóban lesz-e hagyományos Panamera, öt üléssel.  

2017-ford-mustang-0

Tegnap a TC-n


Duplázik a Tesla

Közeleg a Model 3 bevezetése, ezért az amerikai cég komoly infrastruktúra fejlesztésekbe kezd. Elon Musk cégalapító tisztában van vele, hogy csak akkor fog érdemi mennyiségűt eladni az új autóból, ha bővül a töltőhálózat, enélkül csak korlátozottan használható egy elektromos autó. A fejlesztés 5400 Superchargert és 9000 hagyományos töltőegységet jelent, melyet éttermek, hotelek és más olyan helyszínek mellé telepítenek, ahol a tulajdonosok jellemzően több időt töltenek. A fejlesztésekkel együtt a nagy teljesítményű Superchargerek száma 10 ezerre nő, míg a hagyományos töltőkből már 15 ezer lesz elérhető. A fejlesztés legnagyobb nyertese az Egyesült Államok, ahol másfélszeresére nőtt a gyorstöltő-hálózat mérete. Az építkezések hamarosan megkezdődnek, ugyanis a cég szeretné kiszolgálni a tavasszal megkezdődő utazási szezon autósait, a továbbiakban pedig forgalmas csomópontok mellé tervezik óriás-állomások telepítését, ahol egyszerre akár több tucat autó is tölthető lesz. (Carscoops)

tesla-model-s-supercharger

Azért öltözz fel

A néhány napos lehűlés után végre ismét növekszik a hőmérséklet. A meleg idővel helyenként záporok, zivatarok érkeznek, de az elkövetkező napokban legalább már nem kell fagyra számítani hajnalban, napközben pedig akár a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet. 

A sztereotípiák ellen

Kár lenne ezt a videót a BMW-sekre kihegyezni, hiszen egy ezres Swifttel is járhat valaki állat módjára, viszont a városon belüli 160-180-as veretéshez nem árt egy éppen kifutó M5-ös. Embereink maxolják a hülyeséget, bekötve látszólag senki sincs, a sofőr félkézzel vezet, miközben a másodikat folyamatosan a váltón pihenteti, pedig az autó automata. Nem tudni hol készült a felvétel, a tájból ítélve épp úgy lehet valamelyik szovjet utódállam, mint a Közel-Kelet valamelyik városa. A csúcspont egyértelműen az, amikor a jobb egyen utazó szerencsétlen egy nagyon szűk előzésénél magzatpózba görnyed a félelemtől, de hamar túllép ezen és inkább keres egy másik számot a hifin. 

Erre ne menj ma

A Hidegindító megjelenéséig a következő híreket hozta az Útinform:

  • Az M3-as autópályán, Vásárosnamény felé a 146-os km-nél a mezőnagymihályi és az M30-as autópálya csomópont között, három gépjármű ütközött össze. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett szakaszt lezárták. A forgalmat leterelik a pályáról.

Az elmúlt napok időjárása miatt a következő utak még mindig járhatatlanok:

  • az Ómassai elágazás és a Mályinka közötti út,
  • a Felsőtárkány és Lillafüred közötti összekötőút,
  • a bánkúti bekötőút valamint a bükkszentlászlói elágazástól a Hollóstetőre vezető útszakasz,
  • Közforgalom elől elzárt települések: Bükkszentkereszt, Répáshuta. (de a lakcímkártyával rendelkezőket felengedik)

Waze

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Egy zene a végére

Szóljon ma reggel az Audioslave-től a Show me how to live, melynek olyan menő a videoklipje, hogy azt egyenesen a Vanishing Point jeleneteiből vágták össze: