Hová tűntek a részeg autósok?

2017.04.27. 09:07

Mariann és Zita napján kezdődik a Hidegindító. 1960-ban Togo független köztársasággá vált, 1981-ben a Xerox PARC nevű cég bemutatta a számítógépes egeret, 2006-ban pedig megkezdődött a Szabadság torony építése a 2001. szeptember 11-én terrortámadásban megsemmisült New York-i ikertornyok helyén. A nap szülöttei Sztevanovity Dusán dalszövegíró, dramaturg, zenész, illetve Tokody Ilona opera-énekesnő. A nap dala Dusán szerzemény, A játssz még, melyet Kovács Kati és Zorán adnak elő.

Hírek autósoknak

Támogatásként hét Mercedes mentőautót gumizott át az Abroncs Kereskedőház a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány flottájában. A szervezet tizenöt éve nagyon fontos tevékenységet végez, tíz éve dolgoznak, összesen nyolc regionális, újszülött- és koraszülött-mentéssel foglalkozó regionális szervezet munkáját fogják össze, így az ország területének nyolcvan százalékára eljutnak. A hét autó autó évente, összesen 220 ezer kilométert tesz meg, általában nagy sebességgel, ezért fontos támogatás ez. A Toyo nyári gumik után ősszel további támogatásként téli garnitúrákat is ad majd a cég a mentőknek. 

D  MI20170331006

Január eleje óta összesen 2898 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a magyar utakon, ami tíz százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A jelentős javulás elsősorban a könnyű- és súlyos sérüléses esetek miatt lehetséges, míg a halálos balesetek száma közel hat százalékkal, 122-ről 129-re nőtt. Az eredmények hátterében a korábbi éveknél keményebb és hosszabb tél is állhat, meg persze a remény, hogy egyre több magyar autós képes a kulturált vezetésre. A baleseti okok közt a legnagyobb javulás az ittasan balesetezők számban következett be, az első három hónapban 204-en, tavaly 325-en ittak, vezettek és karamboloztak. (ORFK-OBB)

duc959 speci1.png

A dízelbotrány után a cégcsoport működésének racionalizálása érdekében eladhatja a Ducatit az Audi egy, a Reuters által közreadott értesülés szerint. A 2012-ben megvásárolt olasz motorgyártó 890 millió euróért került a vállalatcsoport birtokába, és bár végleges döntés még nem született az eladásról, az Audinál jelenleg a lehetséges vevő megtalálásán dolgoznak, ugyanakkor sem ők, sem a Volkswagen nem kívánta kommentálni az értesülést. (Autonews)

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra.

Közlekedési koffein

Az M0-s autóút M1-es felé vezető oldalán, a 8-as km-nél a középső sávon vesztegel egy kamion. Jelenleg kb. 4 km hosszan torlódik a forgalom. Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 29-es km-nél, ahol a belső sávon állt egy defektes kamion, felszabadultak a forgalmi sávok, a torlódás megszűnőben. Napközben torlódásra, lassabb haladásra kell készülni az M1-es autópályán Hegyeshalom felé a 90-es km-nél a Komárom - Kisbér csomópont után. Hegyeshalomnál az M1-es autópályán, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom zavartalan. (Utinform)

Karotta kretén kezelőszervekkel küzd

A Totalcar retro ezúttal 2005-be kalandozik, pontosabban addig a tévéadásig, amelyben Gábor a továbbfejlesztett, de még Bangle-féle BMW 7-est mutatta be. Az új orr, új lámpák és új motorválaszték mellett továbbfejlesztett iDrive-rendszerrel is találkozott a kolléga, ez utóbbi jelentett neki sok fejtörést. Nézzék!

Kettészakadt ország

Ezúttal ne a szokásos ideológiai felosztásra gondoljanak, hanem az észak-keleti és dél-nyugati országrész időjárásban keletkező hatalmas különbségre. Az Időkép szerint hidegfront éri el hazánkat, északnyugat felől egyre többfelé alakulnak ki záporok, a front mentén zivatarokra is készülhetünk. Északnyugaton jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a maximumok helyenként a 10 fokot sem érik el, míg délkeletre, keletre továbbra is meleg levegő áramlik, ott akár 25-26 fokig is emelkedik a hőmérséklet.