Ez a Civic még garázstuningnak is erős

2017.05.12. 08:22

Szép reggelt az év 132. napján, a Pongrácok, Adonok, Böngérek és Koráliák neve napján. Bár az ország több pontján napsütéssel indult ez a péntek, a hét legesősebb napja lehet a mai: a zápor lesz ma sláger az égen, Észak-Magyarországon akár jégeső is hullhat.

Cukor 

Hot or not - szólhatna az angol nyelvkörben ilyenkor reflexszerűen elhangzó kérdés a házibarkács Civic limó láttán. A Craiglisten tűnt fel, majd tűnt el onnan ez a hatkerekű Civic, amivel alighanem sikerült új terepre vinni az amúgy már millió hometuningot megélt hatos generációt.

vervev

Az autó villanásszerű pályafutást élt meg az interneten, de a lementett Craiglist-hirdetés szerint 1000 dollárt kértek érte az őszinte nyelvű hirdetésben. Az egyetlen csatolt fotó hátterét elnézve valami belső-Amerikai kertvárosból hirdették meg, olyan őszinte megjegyzésekkel, miszerint zabálja az olajat, nagyon lassú és 150 mérföld alatt megeszi a gumit. Az átépítés minőségére nem érkezett önkritika. Talán a garázstuningban edzett sporttársak értik és értékelik az ilyen vadhajtásokat, így első sorban hozzájuk szól most a kérdés: 

Bejövős vagy baromság?

Hírsaláta

  • Ferencváros nagymenője villogóval jár, és saját burkolati jelen parkol – ütős cím, ugye? Hát még az oknyomozó cikk milyen ütős, ami mögötte van. Íme
  • Eldőlt: nem büntethetnek kamerák alapján a közterületesek. Ezt maga a belügyminiszter, Pintér Sándor mondta ki, amivel végre egyértelmű lett a történet: hiába helyezték ki a kamerákat, ezek felvételei alapján a jövőben a közterületesek nem büntethetnek szabálytalan autósokat. Pintér bejelentéséről itt, a történet előzményeiről itt olvashatsz.
rvvevr
  • Rekordbevételt ért el és növelte nyereségét az első negyedévben a Scania. A Volkswagen AG többségi tulajdonában lévő Scania az első negyedévben az előző évinél 23 százalékkal magasabb, 28,4 milliárd svéd korona (2,9 milliárd euró) rekordbevételre tett szert, üzemi eredménye pedig 35 százalékkal 3,08 milliárd koronára emelkedett. A svéd vállalat üzemi eredmény szintű bevételarányos jövedelmezősége 10,8 százalékra javult az első negyedévben az egy évvel korábbi 9,9 százalékról. A Scania az idei első negyedévben 2,2 milliárd svéd korona (233 millió euró) nettó nyereségre tett szert, 43 százalékkal magasabbra a 2016 első negyedévi 1,5 milliárd koronánál. (MTI)
  • Borzalmas tragédia történt egy amerikai családban. Sok szülő rémálmából lett valóság, amikor egy 12 éves kislány véletlenül elütötte a szülei kocsijával a kétéves kisöccsét, aki belehalt a sérüléseibe. A történetről bővebben az Indexen.

Norbik a pályán

Magyar szempontból tartalmas hétvége lesz a mostani. Egyrészt jön a túraautó-világbajnokság hungaroringi fordulója Michelisz Norbival, aki alatt talán sosem volt még annyira ütőképes a Honda, mint idén. Másrészt elindul a Kamion EB, benne a sorozat kétszeres bajnokával, Kiss Norbival , aki második évét kezdi a tavaly még messze nem bajnokesélyes, idén várhatóan erősebb Mercedesszel.  

nf6

Holnap Parkoló Parádé

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Hogy lesz a Renault 5 és a Mercedes 190 hátsó ülésén felnőtt srácból egy tűzoltóvörös Corolla szerelmese? A válasz a Petrolicios csodás tálalásában.