2017.06.13. 07:05

Június 13. van, kedd, Anettek és Antalok névnapja. A nappali hőmérséklet 27, az éjszakai 17 fok körül alakul. 1941-ben ezen a napon jelentette be Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas biokémikus találmányát a jól eltartható, nagy C-vitamin tartalmú készítmények előállítására, ezért 2009-től ez a nap a Magyar feltalálók napja. 2014-ben ezen a napon halt meg Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa.

A nap képe

mercedes-benz-sl-pagode-2

Kép forrás: Classicdriver

F-1 Anno

  • 1965 – Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps - Győztes: Jim Clark (Lotus Climax)
  • 1976 – Svéd Nagydíj, Anderstorp - Győztes: Jody Scheckter (Tyrrell Ford)
  • 1982 – Kanadai Nagydíj, Montreal - Győztes: Nelson Piquet (Brabham BMW Turbo)
  • 1993 – Kanadai Nagydíj, Montreal - Győztes: Alain Prost (Williams Renault)
  • 1999 – Kanadai Nagydíj, Montreal - Győztes: Mika Häkkinen (McLaren Mercedes)
  • 2004 – Kanadai Nagydíj, Montreal - Győztes: Michael Schumacher (Ferrari)
  • 2010 – Kanadai Nagydíj, Montreal - Győztes: Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)

A nap videója

Akit kiráz a hideg, ha meglát egy ültetett autót, vagy szívrohamot kap, ha egy veterán nem üti meg legalább a Note 2 besorolást, az most ne nézzen ide. Mindenki más viszont szánjon 2 percet erre a kis hangulatfilmre, ami egy egyedi 1966-os Volvo Amazonról készült:

Közérdekű Közlemény: idén is lesz TC Múzeumok Éjszakája!

Június 24-e estére senki ne szervezzen magának egész estés, Budapesttől távoli programot (hogy legalább egy órácskára be tudjon ugrani a rendezvényre), illetve aki autót szeretne hozni, és kocsikáztatna, az már most gondolkozzon el azon, melyik járművét tudja megbízhatóan működőképessé tenni egy egész esti, nem túl kimerítő, de nagyjából folytonos autóztatásra.

Összesen 50 autóra való helyünk lesz idén is, tehát 45-50 autónyi jelentkezőt keresünk, hiszen mi magunk is hozunk járművet. További részletek ebben a posztban.

Unokáink is autózni fognak?

Sokkal nagyobb veszélyben vannak kitéve az autóban ülő gyerekek, mint azt eddig sejtettük, írja a Guardian. Az autók utasterében, ahol így könnyen felgyülemlik a forgalom levegője, átlag másfél órát töltenek az emberek egy nap. Közülük a még fejlődésben lévő gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben, a levegőt szennyező anyagok ugyanis rossz irányban befolyásolják a tüdő növekedését, és maradandó károsodást okoznak a szövetekben. Részletek azIndex cikkében.

Közlekedési koffein

Az M0-s autóút keleti szektorában az M1-es felé vezető oldal 55-ös kilométerénél – a nagytarcsai csomópontnál – napközben burkolatméréseket végeznek. 9 és 15 óra között sávzárásra kell számítani az érintett szakaszon.

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Köszönjük a figyelmet, a Hidegindítót olvasták! Holnap reggel ismét várjuk önöket!