Rotakapába kerülhetett a hiányzó alkatrész

2017.11.17. 07:59

November 17. van, péntek, Gergők, Brunhildák, Dienesek és Edék névnapja. Az évből még 44 nap van hátra. 1962-ben ezen a napon adták át Budapest és Miskolc közötti villamosított vasútvonalat, 1995-ben pedig ekkor állt pályára európai, infra tartományban kutató csillagászati műhold, az ISO. A nappali hőmérséklet 9, az éjszakai 4 fok körül lesz. Sapkát, sálat elő, ez a Hidegindító!

A nap képe

5

Bővebben a Stinger új elmebajáról, az 500 lóerős Absynthe-ról itt olvashat.

Unatkozó teslások, szevasztok!

Senki ne lepődjön, ha szombat kora reggel önvezető járművekkel találkozik Nyíregyházán vagy napközben a Budapestre vezető autópályán. Magyarországon először kísérlik meg a Budapest-Nyíregyháza távot önvezető járművel megtenni, amelyre az országból közel tíz teslás jelentkezett. Így egy kisebb konvoj indul el szombaton 10:00 órakor a Marso székhelyéről, hogy nagyjából 14:00 órára megérkezzen Zsámbékra.

via GIPHY

Álhírektől óv a BKK

Az elmúlt napokban több internetes oldalon tévesen jelent meg, hogy 2018. január 1-jétől kötelező közlekedési kártyahasználatot vezetnek be az elektronikus jegyrendszer keretében. A Budapesti Közlekedési Központ felhívja a figyelmet, hogy 2018. január 1-jétől továbbra is a megszokott módon lehet használni a közösségi közlekedési eszközöket, így egyelőre nem lesz szükség a közlekedési kártya kiváltására. A rendszer bevezetésének feltétele a teljes infrastruktúra kiépítése, amely jelenleg is tart.

További információk a BKK oldalán

TC Anno

A Schlesser SP01 prototípus a névadó megrendelésére épült egy Veszprém megyei műhelyben. Az építést úgy kell érteni, hogy bementek a csövek a csarnokba, és bő egy év múlva kijött a versenykész autó. A prototípust pedig úgy kell elképzelni, ahogy a Le Mans-i LMP1-eseknél: a kategória csúcsragadozói, melyeknél a kreativitásnak csak a szabálykönyv szab határt. Az viszont elég rendesen. - Stump András korábbi írása.

A nap dala

Ma van Budapest napja, a Pest, Buda és Óbuda egyesülésével létrejött székesfőváros közgyűlésének 1873-as első ülése emlékére.

Danuvia blokk kerestetik

Nagyapja Danuvia motorját építi újra az unoka. A kormány és a motorblokk egyelőre hiányzik. Nyomozása szerint a két alkatrészt egy rotakapába építették. Derekegyházon vagy Nagymágocs-Ótompaháton lehetnek. Hercz Dániel a motorral a papa emlékének adózna, és elvinné egy körre a 83 éves mamáját is. A motorblokk száma 60/50190. Aki tud valamit az alkatrészekről jelezze nekünk bátran! Hajrá Dani!

A teljes történet a Délmagyar cikkében olvasható.

(Dani egyébként a TB24 rendszeres résztvevője a Szkalicki Scooter Team színeiben, és pályanapunkon is vett már részt)

Kerüld el a dugót!

 Kellemes hétvégét kívánunk, hétfőn találkozunk!

Címlapképünk csupán illusztráció.