Ezért ne parkolj vasúti sín mellé

2017.11.22. 08:18

Szép reggelt az év 326. napján. November 22-e van, Cecíliák, Filemonok és Sejlák neve napja. Ez itt a Totalcar reggeli hírcsokra, a Hidegindító.

A vonat nem vár, eltapos

Vietnam fővárosából, Hanoiból jött a hét oktatóvideója. Ha eddig ne lett volna meg, milyen erőfölénye tud lenni egy vonatnak, tessék: pár centi belógás = gazdasági totálkár. 

Hírsaláta

  • Amerikában készül gyártani a Mahindra. Az indiai konglomerátum még az év vége előtt megnyitja első autógyárát az Egyesült Államokban. A Detroit közelében befejezés előtt álló létesítményben terepjárókat gyártanak majd. A Mahindra a legnagyobb indiai városi terepjáró gyártó, eddig azonban nem adott el ilyen autókat amerikai piacon. A Mahindra szeptemberben a Forddal írt alá szándéknyilatkozatot a stratégiai együttműködésről elektromos járműtechnológiai szolgáltatási területen. Az együttműködésnek köszönhetően egyebek között a Ford a Mahindra indiai értékesítési hálózatát, a Mahindra pedig a Ford fejlődő piacokon kiépített piaci pozícióját tudja majd hasznosítani. (MTI)
Még jön a járda, de a polgármester szerint ez itt egy kétsávos út lesz
Még jön a járda, de a polgármester szerint ez itt egy kétsávos út lesz
  • Egy budakalászi nő egy mérőszalaggal megmérte egy politikus ígéretét, egy kétsávosnak ígért utat, és ez a politikusnak nagyon nem tetszett. A szomorú történet a 444-en olvasható.
  • Hírek keletről: több kilogramm dohánnyal tartotta melegen a Dacia motorját, megfogták a nyírábrányi határátkelőn. A határőröknek a zavartan viselkedő sofőr lett gyanús, majd mikor átvizsgálták az autót, megtalálták a motortérben ezt a sok, csempészni próbált zacskó vágott dohányt. (Police.hu)

S0963788

  • Nem viccelt, tényleg megépíti az ürömi buszmegállót a Kétfarkú Kutya Párt. A nemrég hétmilliárd forintból épített ürömi csomópontból valahogy kimaradt két fedett megálló, de hiába panaszkodtak helyiek. Aztán jött a viccpárt és nemrég gyűjtésbe kezdett, most pedig már a munkálatoknak is nekiláttak. Videós beszámoló a 24.hu-n

Videós blokk új Astonnal

Éppen csak megmutatta az Aston a friss Vantage-t, Max Verstappen már meg is hajtotta a britek csúcs Porsche 911-esek árkategóriájába lőtt újdonságát. Íme a videó:

Amúgy szerda van, ami a friss Petrolicious másnapja: ide kattintva találod az új adást. Ha már friss YouTube-termés: van egy egész jó Tesla-nyüstölés is, méghozzá magyarul! 2 Teslát is kinyírtunk 1 nap alatt címen itt találod

Anno november 22

Ma kereken negyven éve, 1977. november 22-én indult a Concorde első menetrend szerinti járata Londonból és Párizsból New York-ba. A polgári légi közlekedés leggyorsabb járműve nem sokkal később, 1981. január 1-jén állította fel őrült rekordját az Atlanti-óceán fölött ezen a távon: aznap 2 óra 56 perc alatt tudta útját New York-ból Londonba. A Concorde történetéről itt, New York-i járatáról itt olvashatsz hosszabban.

000 WAS2003102417686

Michelisz Norbi értékel

"Nem szerencsés, ha egy olyan veszélyes pályán, mint Makaó, a legutóbbi élménye az embernek az, hogy a falba vágja az autót, és így kell élesben, nagy eredménykényszer alatt versenyeznie. Ezért próbáltam kiverni a fejemből a rossz emlékeket, és arra koncentráltam, hogy mennyire szeretem ezt a pályát." Norbi teljes beszámolója a makaói hétvégéről:

Kerüld el a dugót

Íme minden Hidegindító kötelező bútordarabja, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.