Renault Kangoo Compact: óriásjáték

2007.09.12. 11:25

Az új Kangoo megkurtított változatát is bemutatták Frankfurtban, igaz, csak tanulmányautóként.


Galéria - kattintson a képre

A Compact meglepő jelenség. Olyan, mint egy maximum 2 éveseknek szánt műanyag játékautó, talán csak a tükrök nem illenek a képbe, mert ezeket leharaphatná, és lenyelhetné a baba. A játékautó-jellegért az óriási, 19 hüvelykes felnikre szerelt, és meglehetősen nagy oldalfal-magasságú gumik, a magas tető és a rövid tengelytáv tehet, no meg a viccesen elnagyolt formaterv és a két színű festés.


Galéria - kattintson a képre

Nagyrészt a kerekek miatt van az is, hogy a Compact hasmagassága már-már terepjárós, a Kangooénál 20 centivel nagyobb. Képeken nézve az autót, az az érzésünk támadhat, hogy egész kicsi, pedig erről szó sincs. Az üvegtetős háromajtósban kényelmesen elfér négy felnőtt, és még a csomagoknak is marad 493 liter a hátsó üléssor mögött. A tréfás kis dobozt a Renault bevált 1,5 literes, négyhengeres turbódízel motorjának 105 lóerős változata mozgatja.


Galéria - kattintson a képre

A belső tér nemcsak tágas, de kifejezetten izgalmas is. A kék-szürke-narancs kárpitozás, illetve az autó külső fényezésével harmonizáló szürke-narancs műszerfal a sportcipők színvilágát idézi fel, így fiatalosan vidám hangulatot áraszt. Ráadásul az átbillenthető hátsó üléssor és a hátsó ajtó lehajtható alsó fele révén igazán praktikus, futás, vagy ahogy a Renault gyári fotói is sugallják, görkorcsolyázás előtti cipőváltó kuckó alakítható ki a Kangoo Compact hátuljában.

Ha a Renault kínálata nem volna már most is túlzsúfolva az alsó szegmensekben, azt mondanánk, a Kangoo Compact gyártásának lehetőségét vétek volna kihagyni. Így azonban, hogy a Twingo, a Modus, a Clio, Dacia Logan és a Mégane egymás eladásait zabálja fel, aligha hiányzik még egy vetélytárs házon belülről. Ennek ellenére még az is elképzelhető, hogy a Renault vezetése ismét előszedi a bátorság-nyakkendőket, és mégis utcára küldi a Kangoo Compactot. Ezzel mi, vásárlók biztos nyernénk, ha mást nem is, a választás lehetőségét, és néhány vidám percet biztosan.