BMW M3-as, tíz hengerrel

2009.09.15. 06:59 Módosítva: 2009.09.15. 08:52

A gyáriak ugyan nem szerelnek V10-es motort a hármas sportváltozatába, de attól még belefér. Ezt bizonyítja a Manhart nevű tuningcég legújabb M3 átépítése, amely lényegében egy M5-ös hajtásláncát kapta meg egy az egyben.

A motoron alig változtattak, csupán az elektronika programozását módosították és a kipufogórendszert cserélték ki. A végeredmény 550 lóerő, és brutális, szupersportkocsikhoz méltó dinamika. A tízhengeres M3-as 3,9 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, és akár 334 km/h-val is száguldhat, azaz elméletben méltó ellenfele a Ferrari vagy a Lamborghini alapmodelljeinek, egyenesben legalábbis.

Természetesen az M3-as többi alkatrészét is hozzáigazították a megnövekedett csúcssebességhez és a várható sportos használathoz. Bilstein futóműalkatrészeket, 20 hüvelykes BBS felniket, új légterelőket és hátsó diffúzort kapott az autó, belül pedig karbonszálas betétekkel, kagylóülésekkel, sportkormánnyal és bőr, illetve Alcantara kárpitokkal igyekeztek javítani az autó viselkedésén és megjelenésén.

Az átalakított M3-as presztízsben persze aligha versenyezhet az olasz sportkocsikkal, és valószínűleg kanyarban sem viselkedik olyan kifinomultan, mint azok, de nyilván lesznek majd BMW-fanatikusok szép számmal, akik inkább egy ilyen autóra fizetnek be.