Palette SW, a Suzuki guruló skatulyája

2009.09.21. 17:13 Módosítva: 2009.09.21. 17:16

A WagonR+ óta nemigen találkoztunk igazi, szuperpraktikus kocka-Suzukival, pedig a japán gyártó kínálatában ma is előfordulnak ilyenek.

A legújabb, a Palette SW ráadásul nem csupán példás helykihasználásával, vagy baltával faragott formatervével tűnik ki a többi kiskocsi közül, de azzal is, hogy két tolóajtón át lehet megközelíteni a hátsó üléseket. Efféle megoldásokkal ritkán találkozunk a kisautók között, pedig a Palette SW igazán apró, mindössze négy személyes, a motorja pedig csupán 660 köbcentis. A típust persze csak Japánban forgalmazzák – ennyire kicsi autók iránt másutt nincs igény – viszont készül belőle turbómotoros, 64 lóerős kivitel, és első- illetve összkerék-hajtással is kínálják. Ugyanakkor kizárólag automata váltóval kapható, ilyen városi csöppségeket ugyanis senki nem venne kézi váltóval a szigetországban.

Egyelőre nem tudni, hogy az egyszerű dobozformával megpróbálkozik-e még valaha a Suzuki Európában, de úgy néz ki, Japánban ma is értékelik a vásárlók a szögletes forma praktikus mivoltát.