Új hármas BMW-t kémfotóztunk

2009.09.24. 14:49

A TotalCar frankfurti különítménye akadt bele véletlenül egy összevissza ragasztószalagozott prototípusba. Természetesen volt náluk fényképezőgép.

A sztorit Papp Tibi így mesélte: „Hajtottunk hazaféle Frankfurtból, amikor Tóth Zoli út közben kiszúrta a ragasztószalagos hármas kupét. Egyszer bementünk mellé, akkor hallottuk, hogy dízel, de alig győztük tartani a tempóját a CNG Zafirával. Szerintem nem 320d volt, pedig olyan kicsi volt a kipufogó vége, hogy eleinte azt hittük. Aztán ahogy meglátta, hogy fotózzuk, nagyot fékezett és lemaradt.” Gyorsan utánanéztünk a dolognak, és hamar kiderült, hogy a BMW valószínűleg jövőre mutatja be az E92 széria felújított változatát – ennek egy prototípusát sikerült lencsevégre kapni, nyilván az új beállítások tesztjei során.

A változtatások nagy része alighanem kozmetikai jellegű lesz, legalábbis a ragasztószalagok elhelyezéséből erre lehet következtetni. Az első és a hátsó lökhárítót, a fényszórókat, és a jelvényeket takargatják elsősorban, így ezeken a részeken várható némi változtatás – az első lámpák alsó szélét láthatóan át is szabták. Valószínűleg több helyen használnak majd LED-sorokat hagyományos világítás helyett, és a futómű hangolásán is finomítanak majd, ahogy ilyenkor szokás.

Úgy tudjuk, még az idén bemutatkozik a felújított kupé, de jövő tavaszig egész biztosan bemutatják, hogy azután 2013-ig, az utód megérkeztéig tartsa a frontot az A5-ös Audival és a Mercedes később bemutatkozó C osztályos kupéjával szemben.