EU hivatalból szivárogtak ki az új Merci képei

2009.10.16. 11:21 Módosítva: 2009.10.16. 11:21

Ha rajtuk múlna, mindenki elektromos biciklivel járna és a szupersportkocsikat már a gondolatok, ötletek szintjén szabályoznák. Az EU bürokratái alapvetően gyűlöletes aktakukacok, de most hálásak lehetünk nekik: a szabadalmi hivataltól szivárogtak ki a jövő nyáron érkező, kabrió Mercedes E-osztály képei.

Attól függően, hogy Stuttgart környékén mennyire tombolt a válság vihara, a CLK kabrió utódának szánt Mercedes E-osztály Cabriolet kapcsán hol késéről, hol teljes elnapolásról beszéltek a jólértesültek. Aztán erre néha egy-egy erősen álcázott kémfotó ráfácolt, de biztosat eddig nem tudhatunk.

Most viszont itt vannak ezek a nem túl éles, kicsit szemcsés, nagyon fekete-fehér képek, amik alapján egyértelműen látszik, hogy a négyüléses Mercedes kabrió következő generációja kész, sorozatgyártásra érett stádiumban van. Bemutatása jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon valószínű.

Egyértelmű a kabrió E-osztály közeli rokonsága a kupéval, de a Mercedest ismerve többről lehet szó, mint hogy levágták a kupé tetejét és a helyére vásznat feszítettek. Igen, vásznat, ezzel a svábok az Audi A5 kabrióhoz hasonlóan a régimódi megoldásnál maradnak, a BMW és a Volvo kisebb, de nyitható keménytetős kabrióival szemben.

A kabrióhoz kötelező kiegészítő karosszériamerevítéseken túl a technikai alapok megegyeznek a kupéval, a motorkínálatban egy V6-os (3,5 literes, 292 lóerős) és egy V8-as (5,5 literes, 388 lóerős) helye biztos, bár idővel várhatóan bővül majd a kínálat. AMG modell érkezését sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk; az viszont biztos, hogy a Mercedes csodás, 7 fokozatú automatáját kapja majd a kocsi.