Az 1-es BMW is megkapja az M kezelést

2009.11.04. 15:35

Tovább bővül a villámgyors M modellek köre: az M3, az M5, valamint az X5 M és az X6 M mellé érkezik néhány éven belül az egyes M változata.

A hír egy belső informátort idéző brit szaklaptól származik, amely tényként állítja, hogy az M divízió már beindította a projektet. Az autó állítólag a következő generációs 135i kupén alapszik majd, és a már ismert 3 literes hathengeres turbómotor egy erősebb, legalább 350 lóerős változatát kapja meg. A BMW vezetése állítólag arra számít, hogy egy ilyen típussal újabb vásárlókat szerezhet a márkának. „Tudjuk, hogy a jelenlegi vásárlóink a nagyobb, drágább modellekhez vonzódnak, amilyen az X5 M, de meg kell keresnünk a módját, hogy újabb vásárlókat vonzzunk.” – idézi a lap a névtelen informátort.

Úgy tűnik, a BMW inkább ezt az utat választotta az M divízió választékának bővítésére, semmint hogy nekiálljon szupersportkocsit fejleszteni. Állítólag még az is elképzelhető, hogy az egyes M változatát ugyanúgy M1-esnek hívják majd, mint az eddigi egyetlen gyári, középmotoros sportkocsit, ami azt jelentené, hogy az eredeti M1-es feltámasztásáról teljesen lemond a BMW vezetése.