Megkezdődött a Mercedes SLS gyártása

2010.01.28. 16:12

Hosszú évtezedek óta először készül ismét valódi szupersportkocsi a Mercedes egyik német üzemében, Sindelfingenben. Az első SLS-ek még tavasszal megérkeznek új gazdáikhoz.

A Mercedes számára új kihívás volt a kis szériás gyártás megszervezése házon belül, de megbirkóztak vele, igaz, hathatós külső és belső segítséggel. Stuttgart elővárosában ugyanis csak a végszerelés folyik, a főegységeket már készen kapja az üzem. Az alumínium karosszériát például az ausztriai Grazban készítik, a Magna-Steyr egyik gyárában, a 6,2 literes, 575 lóerős V8-as motor, és a hajtáslánc egy része pedig az AMG-től érkezik beszerelésre készen. A szerelési munkákat a Mercedes szerint a legjobban képzett, legmegbízhatóbb, válogatott munkások végzik, jelentős részben kézi munkával.

A Mercedes eddig ilyen kis sorozatban készülő modelleket – ha egyáltalán kínált – mindig külső beszállítókkal gyárttatott. Az SLR-t a McLarennél állították elő, de még az olyan, nagyobb tételben eladható autókat is alvállalkozókkal készíttették, amilyen az SLK roadster.

Az SLS első szériapéldányait április vége felé kezdik kiszállítani a Mercedes kereskedéseknek, illetve azoknak a megrendelőknek, akik elöl állnak a sorban. Ugyanakkor egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha a nagy érdeklődés miatt rövid időn belül hosszú várólista alakulna ki a sportkocsira vágyó vásárlójelöltekből.