Európába jön a Chevrolet Camaro

2010.02.10. 06:39

Jövőre öt új modellel bővül a kínálat: a Camaro kupé és kabrió változata mellett egy családi egyterű, és az Aveo következő generációjának két kivitele is megérkezik Európába.

A Chevrolet márka száz éves évfordulója az ürügy, de a valódi cél életet lehelni a márka európai eladásaiba. A legnagyobb szenzációnak persze a Camaro ígérkezik, még akkor is, ha Európába várhatóan nem hat- vagy nyolchengeres változatokat hoznak – az megmarad a szürkeimportőröknek – hanem egy négyhengeres, 260 lóerős turbómotorral felszerelt kivitelt, amely jobban megfelel az itteni fogyasztási normáknak.

A márka szempontjából azonban jóval lényegesebb, hogy két, nagy érdeklődésre számot tartó Chevrolet modellt is bemutatnak: a Spark és a Cruze után bemutatkozik az Aveo következő generációja is. Ez a modell a legnépszerűbb Chevrolet típust váltja, így kulcsfontosságú, hogy legalább olyan sikeressé tegyék, mint az elődjét. Valószínűleg készül belőle egy sportos változat is, hasonló a tavaly bemutatott Aveo RS tanulmányhoz. A másik hiánypótló egy új kompakt egyterű lesz, amely állítólag az egykori Orlando tanulmány vonalait örökli.

A Chevrolet még most is viszonylag fiatal és márkának számít Európában, annak ellenére, hogy az amerikai modellek kapcsán viszonylag ismert a neve. A jogelőd, a Daewoo örökségét ráadásul viszonylag lassan növi ki a Chevy: 2012-re sikerülhet végleg nyugdíjazni azokat a modelleket, amelyeket még a régi márkanév alatt kezdtek forgalmazni.