Márciusig marad a szmötyi

2010.02.25. 12:14 Módosítva: 2010.02.25. 12:20

A seprőgépek már megkezdték munkájukat Budapest útjain, azonban a folyamat, amelynek során a tél nyomait tüntetik el, várhatóan csak március elején veszi kezdetét. A munkálatok gépi és kézi erővel történnek majd, az utak takarítását locsoló és önfelszedő munkagépekkel végzik. Mosás vár a hidakra, és a Váralagút csempeburkolatát is megtisztítják.

DSC 0329A

Az utak síkosságmentesítésére használt hintőanyag egy része az olvadással, más része pedig az elmúlt napok csapadékos időjárása következtében már a csatornákba jutott. Jelenleg az időjárási körülmények azonban még nem teszik lehetővé a megmaradt hintőanyag lemosását, mivel a talaj hőmérséklete továbbra is alacsony, és a kijuttatott víz lefagyhat az úttestre.

MOSÓKONVOJ 06Z

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei folyamatosan járják majd a város útjait, így az autósok számíthatnak torlódásokra, kerülendő útszakaszokra. A nagyobb forgalomkorlátozásokhoz vezető munkálatokat éjszaka végzik el.

TÉL - ATEGO

Az FKF-nek döntően multifunkciós a járműparkja. Munkagépeik télen a havat takarítják, valamint síkosságmentesítést végeznek, míg tavasszal, nyáron és ősszel önfelszedőként, locsolóként vagy szállítójárműként dolgoznak.