Biztonsági autó Mercedes SLS-ből

2010.03.01. 06:08

Az F1-es pilóták az idei szezontól már egy új Mercedes fenekét nézhetik, ha be kell küldeni a Safety Cart: a sirályszárnyas SLS veszi át az SL63 AMG helyét.

A biztonsági autó nagyrészt megegyezik a szériaváltozattal, igaz, az 571 lóerős motor és a hétsebességes, dupla kuplungos váltó bőven elég is mindarra, amit egy ilyen járműtől elvárnak. Minimális eltérések persze akadnak, a tetőre szerelt, kamerával egybeépített, 700 LED-es fényhíd, a karbonszálas tükörházak és persze a speciális matricázás, amely mutatja az autó rendeltetését. Ezen kívül persze beépített rádió-adóvevőt is tartalmaz, amelyen keresztül a sofőr a versenyszervezőkkel kommunikálhat. További különlegesség, hogy az autót rákötik a versenyautók számára fenntartott utasításközvetítő rendszerre is, amely egy kijelzőn jeleníti meg a pilótákra vonatkozó szervezői utasításokat.

A Mercedes 1996 óta szállítja a biztonsági autókat a sorozat számára: eddig a C osztály, a CLK, a CL, az SLK és az SL leggyorsabb változatait használták erre a célra, így az idei SLS egyértelműen a legerősebb és leggyorsabb Safety Car lesz a sorozat történetében.