Drága Peugeot modellek új címkével

2010.03.17. 15:03

A Citroenhez hasonlóan a Peugeot is drágább, igényesebben kidolgozott modellek bevetésével próbálja növelni a profitját, de az új márkajelzés bevezetésével járó költségeket nem vállalják. Inkább egy új címkével emelik ki a különbséget a két modellsorozat között.

Úgy tudjuk, az autók a Hors-série, azaz sorozatgyártáson kívüli feliratot viselik majd, azaz azt próbálják hangsúlyozni, hogy a szóban forgó járművek minden tekintetben sokkal nagyobb figyelmet kapnak a gyártás során, mint százezer-számra gyártott testvéreik. Az első Hors-série Peugeot a nemrég bemutatott RCZ roadster lesz, amely felépítését tekintve leginkább az Audi TT-re emlékeztet, de a 308-as fődarabjaira épül. Később még legalább két típust ígérnek, egyet az 508 kombi alapján – alighanem egy magasított telekjáróról van szó, amely az Audi Allroad modelljeire emlékeztet majd, illetve egy harmadik autó is készül, amelyről egyelőre nem tudunk biztosat, csak hogy 2012-ben tervezik bemutatni.

Állítólag nem tervezik rövidíteni, vagy más nyelvekre fordítani a Hors-série feliratot: a franciák szerint ahogy a Volkswagen Das Auto szlogenje is működik világszerte, a francia nyelvű felirat sem okozhat gondot. Nagy kérdés persze, hogy ezek a drága Peugeot modellek mennyire tudnak majd megfelelni a prémiumszegmensben támasztott követelményeknek, illetve mennyire tudják majd elfogadtatni a drágább modelleket a közönséggel.