Yetik réme: Hummer H2 Bomber

2010.03.26. 12:56

Németországban valószínűleg nálunk is több hó eshetett a télen. Mással nehezen lenne magyarázható, hogy miért is gyártották le a müncheni székhelyű Geigercarsnál a Hummer H2 lánctalpas változatát.

Miután kitavaszodott, feleslegessé vált a hójárójuk, így most mintegy harmincmillió forintért árulják. Igaz, hogy gyakorlatilag bármilyen talajon jól elboldogul a 150 cm hosszú, 40 cm széles Mattrack gyártmányú lánctalpakkal felszerelt H2, de mivel a tapasztalatok szerint 40 km/h feletti tartós haladásra nem alkalmas a hajtóművek melegedése miatt, kissé homályos, hogy milyen célra használható hatékonyan a jármű.

A gyártó mezőgazdasági, katasztrófaelhárítási és expedíciós célokhoz ajánlja a matt ezüstre fényezett Hummert – ilyesmire azért találni célszerűbb eszközt is. Főleg, mivel a 6,2 literes, 404 lóerős motor annyira torkos, hogy a Geigercars alapkivitelben LPG üzemanyagrendszert épített bele. A Mattrack lánctalpakat egyébként gyakorlatilag bármilyen összkerékhajtású járműre nagyobb nehézségek nélkül fel lehet szerelni.