Jön az új Mercedes C Coupé?

2010.04.03. 07:19

A legfrissebb hírek szerint lesz utódja a CLC osztálynak, nem is olyan sokára, annak ellenére, hogy a jelenlegi modell nem tűnik különösebben sikeresnek.

Az új C Coupé állítólag hasonló, csapott hátú háromajtós modell lesz, mint a jelenlegi CLC, de valamivel sportosabb, kecsesebb kialakítással, hogy ne zavarják egymást a következő, alacsonyabb, személyautó-szerűbb A és B osztállyal. Ezúttal persze ismét egy hástókerék-hajtású típusról van szó, amely a C osztállyal egy gyártósoron készülhet majd, így a gyártás viszonylag olcsón megoldható lesz. Ennél több részletet egyelőre nem árultak el, de annyi bizonyos, hogy az új kupéba mindazok a motorok beférnek majd, amelyeket a C osztályba is beépítenek – akár az AMG új, 5,5 literes V8-asa is.

Ahhoz képest, hogy milyen szűkszavú a Mercedes közlése, a fejlesztés viszonylag késői stádiumánál jár a típus: állítólag már 2011-ben elkezdik a forgalmazását. Több mint valószínű, hogy a közös gyártósor ellenére ez a modell sem igazodik majd a C osztály modellciklusához, hiszen a szedánt és a kombit négy éven belül lecserélik, ilyen rövid időre viszont aligha tervezne kupét a Mercedes.