Marussia F2: guruló bunker Oroszországból

2010.05.13. 14:55

A furcsa sportkocsik után egy masszív terepjáróval lepte meg a közönséget az orosz autóépítő műhely. Az F2-est azonban nem csak a gazdagok játékszerének szánják, de hatóságoknak és katonai felhasználásra is.

Alighanem ennek köszönhetőek a kis ablakfelületek: már a tervezéskor számoltak a lehetőséggel, hogy az autót később páncélozni kell, ami kisebb ablaknyílásokat használva egyszerűbb feladat. Ugyanakkor épp ez adja a Marussia egyedi karakterét: lőrésszerű ablakai és az aktuális divatnak megfelelő, bár kissé kusza vonalvezetés egyedi jelleget kölcsönöz az F2-esnek. Az autó felépítése egyébként tisztességes terepjáró képességeket ígér, a hátsó tolóajtók pedig könnyű be- és kiszállást. A formatervet sok nézegetés után sem mernénk szépnek nevezni, de katonai vagy rendőri felhasználás esetén ez nem is igazán szempont – aki pedig ilyet vesz mondjuk BMW X5-ös vagy Audi Q7-es helyett, annak pedig nyilván ez a formavilág tetszik.

A műszaki részleteket egyelőre nem ismerjük, csak annyi derült ki, hogy az autóba meglehetősen fejlett fedélzeti elektronikát építenek alaphelyzetben is, navigációval, tv-vevővel, Bluetooth-kapcsolódási lehetőséggel és Skype kapcsolattal.