Négyajtós kupé Skoda Superbből

2010.06.01. 07:22

A VW Passat CC és az Audi A5 Sportback mintájára készülhetne a Skoda csúcsmodell formás változata – bár az ötlet nem a gyáriaké.

A Superb szedán változata finoman szólva is megosztó karakter. Tágasságához és praktikus értékeihez kétség sem fér, de a formájával kapcsolatban nem csak pozitív jelzőket lehet hallani. Nyilván ez a tény inspirálta a cseh Pavel Hrubyit, amikor újrarajzolta az autó hátsó részét. Az íves tetővonal és a csapott hátsó rész valóban jól állna a Superbnek, és bár egyértelmű, hogy fejedelmi fejteréből és gigászi csomagtartójából veszítene egy keveset, az az érzésünk, a Skodánál érdemes volna megfontolni egy ilyen változat megépítését – könnyedén versenyre kelhetne a külső és belső konkurenciával.

Tudjuk persze, hogy a Superb nem lesz – nem lehet – sokkal szebb. Az a dolga, hogy nagy legyen, de csak annyira vonzó, hogy még véletlenül se veszélyeztesse a drágább Passat és Audi A4 típusok pozícióit házon belül. A cseheknek és a többi Skoda-rajongónak pedig marad az álmodozás.