612 GTO: igazi álom-Ferrari

2010.06.13. 09:49 Módosítva: 2010.06.13. 09:49

Kamaszok millióinak rajongására lenne érdemes az elegáns kupé, már ha a valóságban is létezne. Egyelőre azonban csak képeken láthatjuk, hisz csak virtuálisan készült el – nem mintha így távolabb esne az egyszerű földi halandótól, mint egy kézzel fogható 599 GTB.

A megkapó formaterv sajátos egyvelege több régi és korszerű szupersportkocsiénak. Az alapforma mintha egy Aston Martiné volna, a motorháztető nyílásai viszont a méregdrága Ferrari 250 GTO-ra utalnak. Az összkép mégis ultramodern, és semmivel sem illik kevésbé a Ferrari arculatába, mint mondjuk a 458-as vagy a California. Épp elég agresszív, jó arányú és elegáns egyszerre, ami ahhoz képest, hogy egyetlen ember munkája a terv, igazán figyelemre méltó eredmény.

Az alkotó bizonyos Sasha Selipanov, aki magát Angry Car Designernek, azaz dühös autótervezőnek nevezi. Hogy mitől dühös, az nem egészen világos, bár aki ilyen jó kezű tervező, azt megpróbálhatnák megnyugtatni, mondjuk egy állással a Ferrarinál vagy az Aston Martinnál – talán úgy kisimulnának az idegei, és lenne rá esély, hogy a 612 GTO-ból egyszer csak valódi sportkocsi kerekedik.