A lázadók Ferrarija

2010.09.22. 17:21

Egy katonai repülőtéren beolvadna a háttérbe, de az utcán nagyobb döbbenetet okozhat, mint tűzpiros és kanárisárga testvérei. Az Anderson nevű német tuningcég valóban egyéni módon közelítette meg a Ferrari-tuning kérdését.

Az alap az épp csak kifutott Ferrari F430 Scuderia volt, de némi chiptuninggal, egy sportlégszűrő készlettel és egy speciális, a gyárinál 24 kilogrammal könnyebb kipufogórendszerrel sikerült 575 lóerőt kihajtani a 4,3 literes V8-asból. Ezenkívül kerültek az autóra 20 hüvelykes, feketére festett felnik és néhány egyéb karbonszálas alkatrész is. Az egyik érdekes megoldás a kipufogórendszerbe épített távirányítású szelep: ezzel három fokozatban is állítható a motor. Az autó szokatlan hangulatát azonban a csatahajó- vagy vadászgépszürke – kinek hogy tetszik – festés adja. A rend kedvéért feketével ráfestették az autóra a Scuderia hosszanti csíkjait, az összképet mégis a szürke határozza meg. Akár valami német parancsnoki jármű a jövő évszázad nagy világháborúinak valamelyikéből.

A maranellói piros kétségtelenül ugyanolyan egyenruha, mint bármelyik hadseregé – aki járt már ferraris rendezvényen, az tudja, hogy milyen üdítő látvány egy ilyen helyen egy zöld, kék vagy sárga autó –, de ez a szürke épp a színtelensége révén olyannyira elüt a Racing Daysek vörös terrorjától, hogy úgy érezhetjük, ez már igazi lázadás.