A legveszedelmesebb Lamborghini Gallardo

2010.09.28. 07:41

Az LP 570-4 Blancpain Edition nem csak kívülről fenyegető, de versenypályára fejlesztett műszaki megoldásokat is kínál, utcai csomagolásban.

A Párizsi Autószalonon alighanem háttérbe szorul majd, pedig igazán látványos, és sok tekintetben többet is nyújt, mint a nagyszériás változat. A koromfekete Gallardo ugyanis ugyanaz a Lamborghininek, mint a Porschének a GT3 vagy a Ferrarinak a Scuderia típusváltozatok. A célközönség egyértelműen a pályanapokon szórakozó sportkocsiőrültek köre, épp ezért a kupás Gallardo kerámiatárcsás fékrendszere és kőkemény futóműve került az autó alá. Kívülről a nagyméretű hátsó légterelő és a motortér hűtését javító, nagyobb nyílásokkal szabdalt motorháztető tűnhet fel elsőre, de jó néhány karbonszálas karosszériaelem is átkerült a Trofeo változatról.

A hajtás érintetlen maradt, de ezzel kapcsolatban aligha lesz bárkinek hiányérzete: az 5,2 literes V10-es 570 lóereje, amely négy keréken keresztül hajtja a gépet, 3,4 másodperces gyorsulási időt eredményez 0-ról 100 km/h-ra, és 320 km/h-s végsebesség elérésére teszi alkalmassá a Gallardót. A sportkocsi áráról egyelőre nem nyilatkoztak a gyáriak, de valószínűleg nem is igazán lényeges: néhány tucat vásárló biztosan akad majd, több pedig aligha készül ebből a változatból.