A WRC-nél is erősebb Fiesta

2010.10.08. 14:17

A Ford Racing 350 lóerőre húzta fel az Ecoboost motort, és extrém optikai tuninggal díszítették – már amennyire dísznek lehet nevezni a morcos szemöldököt és a levegőbeömlőt a tetőn.

Vegyes érzéseket kelt a szemlélődőben a strandkorlátkék Fiesta: egyrészt elismerésre méltó a 2,3 literesre felfúrt turbómotor teljesítménye, és a Ford gyári versenyrészlege műszaki szempontból szemmel láthatóan minőségi munkát végzett a kisautóval, másrészt a bazári fényszórótakaróval és az ordenáré hátsó légterelővel nem hat túl ízlésesnek a tuningolt kisautó.

A gyáriak persze ezzel is az USA-ban nemrég piacra dobott Fiesta sportos imidzsét szeretnék erősíteni – a Las Vegas-i SEMA tuningvásáron, ahol bemutatják a tanulmányautót, egyébként sem lehetne szolidabb alkotással labdába rúgni. Mentségükre legyen mondva, hogy a harcias külsőhöz komolyabb féket, 17 colos OZ versenyfelnit, Öhlins lengéscsillapítókat és rövidebb úton kapcsolható váltót is adnak, viszont a sportkipufogó rendszer hatásvadász kiömlőivel megint csak kicsit átestek a ló túloldalára.

A gyári kék fenevad nem fog árválkodni a SEMA-n: további hét külső cég által kreált tuning-Fiestával együtt pózolhat majd a Ford standján.